Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 29 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

27 Octombrie 2021
Vizualizari: 301
Comentează add

Audierile de marți intitulate ,,A proteja copiii online'' au loc în mijlocul unui serios scrutin asupra gigantului mediei sociale Facebook.

Congresul american, audieri ale liderilor de rețele sociale

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Congresul american a continuat marți seria de audieri ale liderilor de rețele sociale, deschisă cu Facebook, în încercarea de a lămuri nivelul de protecție a utilizatorilor tineri vulnerabili, care decurge din procedurile interne ale rețelelor și din gradul de aplicare a acestora.

La fel de important pentru congresmeni a fost să deducă dacă datele personale ale unor utilizatori sunt stocate sau sunt accesibile pentru țări care reprezintă un risc la adresa securității Statelor Unite.

O frază cheie reținută de Doina Saiciuc, corespondentul nostru la Washington, privind lipsa sau insuficienta reglementare oficială a funcționării rețelelor sociale, pare să indice acțiuni viitoare ale Congresului, chiar înainte de apariția viitoarei generații de rețele, ceea ce Facebook numește Metaverse.


Audierile în Congres ale vicepreședinților Snapchat, Tik Tok şi YouTube au avut loc, după ce documentele interne ale Facebook au provocat valuri de îngrijorări, în legătură cu gravele efecte ale mediei sociale asupra copiilor și adolescenților.

Președintele subcomitetului senatorial pentru protecția consumatorilor, senatorul democrat Richard Blumenthal a acuzat faptul că platformele sociale oferă numai schimbări minore în operațiunile lor, de a conferi siguranță utilizatoriilor.

Subcomitetul senatorial a audiat recent o fostă oficială a Facebook care a venit cu o serie de documente interne ale Facebook, ce arată că Instagram pare să afecteze grav unii adolescenți.

Audierile de marți intitulate ,,A proteja copiii online'' au loc în mijlocul unui serios scrutin asupra gigantului mediei sociale Facebook care este subiectul unor numeroase analize publicate în presă, bazate pe documentele scurse care arată că Facebook cunoaște foarte bine răul pe care platformele sale îl cauzează sănătății mentale a adolescenților, democrației și țărilor în curs de dezvoltare, ca și faptul că promovează conspirații. Facebook pune uriașele sale profituri financiare deasupra rațiunilor morale.

Marți, companiile Snapchat și Tik Tok au fost audiate pentru prima oară la Capitoliu.

Vicepreședinta Snapchat, Jennifer Stout, a încercat să se distanțeze fără niciun echivoc de rivalul său Facebook, menționând că Snap a fost creată ca antidot la media socială. ,,Avem responsabilitatea morală să luăm în considerare interesele utilizatorilor noștri.'' a spus Stout. Ce înseamnă acest lucru, în termeni financiari pentru Snapchat? Politica companiei privind viața privată o dezavantajează financiar.


Jennifer Stout: Nu există reglementări care reclamă ca Snap și alte companii să rețină datele personale doar pentru scurt timp. De aceea este crucială o legislație federală privind viața privată. Noi alegem în mod voluntar practica minimizării perioadei de reținere a datelor. Adesea, aceasta înseamnă că reclamele publicitare ale diverselor afaceri se îndreaptă către alte platforme. Acele platforme păstrează înregistrările a tot ceea ce un utilizator a căutat pe ele, ca și locațiile în care acesta s-a aflat şi le-a împărtăși. Nu este și cazul Snapchat. Credem că avem responsabilitatea de a limita perioada de păstrare a datelor personale pe care le colectăm.


Reporter: Cele trei companii ale mediei sociale au încercat toate să se distanțeze de Facebook, insistând că au stabilit protecții pentru copii privind viața privată. Senatorii au ridicat serioase semne de întrebare despre datele colectate de Tik Tok și dacă ele sunt transmise Guvernului chinez.  ByteDance - compania mamă a Tik Tok, are sediul în China.


Vicepreședintele Tik Tok, Michael Beckerman, a încercat să asigure, fără prea mare succes, că păstrează datele utilizatorilor săi în afara Chinei, adică în Singapore și Statele Unite.


Ted Cruz, senator republican: Vreau să discut o temă mai amplă aici, anume controlul pe care Partidul Comunist Chinez îl are asupra Tik Tok, asupra companiei mamă, ByteDance şi companiilor surori, ca tehnologia ByteDance Beijing. Tik Tok a afirmat, în repetate rânduri, că nu împărtășește datele americanilor pe care le colectează, cu Partidul Comunist Chinez, dar aceste negări pot fi de fapt false. În iunie acest a, politica Tik Tok a vieţii private a fost actualizată şi în mod interesant stabilește că Tik Tok poate colecta date biometrice. Consideră Tik Tok ByteDance, compania mamă cu sediul în Beijing ca parte a grupului corporatist Tik Tok?


Reporter: Vicepreședintele Tik Tok, Beckerman, a răspuns.


Vicepreședintele Tik Tok, Michael Beckerman: Controlul accesului la datele noastre este exercitat de echipele din Statele Unite și, așa cum au subliniat experți independenți, datele colectate de Tik Tok nu sunt importante pentru securitatea națională.


Ted Cruz, senator republican: Este o întrebare cu răspuns da sau nu?


Reporter: A insistat senatorul Cruz.


Ted Cruz, senator republican: Este ByteDance parte a grupului corporatist Tik Tok?


Vicepreședintele Tik Tok, Michael Beckerman:  Da, este!


Reporter: A răspuns, mai curând şoptit, Michael Beckerman.

(RS)


Etichete protectie online copiisnapchatfacebookmetaversetik tokyoutubesuaretele sociale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live