Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 August 2020
Vizualizari: 666
Comentează add

Social-democraţii își aleg noua conducere, iar în competiția pentru șefia partidului s-au înscris liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și fostul ministru Eugen Teodorovici.

Congres extraordinar al PSD, online. Social-democrații își aleg conducerea

radiojurnal

Sigla PSD.     Foto: Arhivă.

Congresul extraordinar al PSD are loc astăzi, la Palatul Parlamentului, începând cu ora 10:00.

Social-democraţii își aleg noua conducere, iar în competiția pentru șefia partidului s-au înscris liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și fostul ministru de finanțe Eugen Teodorovici.

Congresul se desfășoară în condiții stricte de siguranță sanitară din cauza pandemiei de coronavirus, după cum relatează Cătălin Purcaru.

În premieră, Congresul se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară și a distanțării fizice. 20 de lideri social-democraţi se vor reuni la București, iar restul delegaților, aproximativ 1.500, vor participa la lucrări în filialele din care provin.

Actualul lider interimar Marcel Ciolacu și senatorul Eugen Teodorovici au intrat în competiția pentru funcția de președinte al PSD. Marcel Ciolacu va prezenta echipa de conducere, din care fac parte Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, precum și un proiect politic pentru reconstrucția partidului și revenirea la valorile social-democrației.

De cealaltă parte, Eugen Teodorovici va candida singur, potrivit vechiului statut al PSD. El a criticat în repetate rânduri conducerea interimară, susținând că șefia PSD ar fi trebuit să îi revină lui în calitate de președinte executiv, după denisia Vioricăi Dăncilă.

Astăzi vor fi adoptate și o serie de modificări la statut, între care alegerea președintelui Consiliului Național în congres şi cooptarea în calitate de membri ai Comitetului Executiv Național a primarilor principalelor reședințe de județ și a președinților de Consilii Județene.

(RS)


Etichete congrespsd(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live