Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1049
Comentează add

În orașul Ferguson au loc proteste violente după anunțarea de către un mare juriu a abandonării urmăririlor judiciare împotriva unui polițist alb care a ucis un tânăr de culoare.

Confruntări violente în orașul american Ferguson

radiojurnal

Violențe la Ferguson. Foto: captură video/Arhivă.

61 de persoane au fost arestate în urma protestelor violente din oraşul american Ferguson, izbucnite după ce un mare juriu a decis să nu îl pună sub acuzare pe un poliţist alb care a ucis acum mai bine de 3 luni un tânăr de culoare neînarmat.

Juraţii au stabilit că poliţistul a respectat legea.

Autorităţile federale desfăşoară o anchetă independentă. Mulţimea furioasă a dat foc la case şi maşini şi a spart vitrinele magazinelor.

Şcolile au fost închise la Ferguson, iar astăzi sunt plănuite noi proteste în faţa tribunalului care a luat decizia de a nu începe urmărirea penală împotriva poliţistului alb care l-a împuşcat mortal pe Michael Brown la 9 august.

Protestele au avut loc în ciuda apelurilor la calm lansate de preşedintele Barack Obama.

În mai multe oraşe americane, printre care New York, Seattle, Washington, Chicago sau Los Angeles, mii de americani au ieşit pe străzi pentru a protesta faţă de decizia marelui juriu, scrie Reuters.


Etichete SUAviolențefergusonpolițiejurațiBarack Obamaproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live