Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Cristea

14 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1451
Comentează add

În toată Europa sunt planificate marşuri, dar puţini sindicalişti au răspuns, de exemplu, apelului la grevă.

Confruntări între poliţie şi manifestanţi în Spania

adrian-cristea

Proteste în Spania. Foto: Reuters.

Zi de acţiune sindicală în Europa, miercuri, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate pe care guvernele le impun în scopul redresării dezechilibrelor bugetare şi care au dus, spun reprezentanţii angajaţilor europeni, la recesiune, mai multă sărăcie şi nelinişti sociale. Greve, mitinguri, marşuri şi pichetări au loc pe continent.  

Transporturile reprezintă sectorul cel mai afectat de protestele de miercuri.

În câteva ţări europene cum sunt Italia, Grecia sau Belgia, timp de cel puţin câteva ore, se opresc la sol avioanele, trenurile în gări sau se suspendă liniile locale.

În Portugalia este grevă generală ca şi în Spania, cea de a doua din acest an de-alungul căruia oamenii şi-au manifestat în numeroase rânduri chiar violent nemulţumirea faţă de situaţia economică a ţării, una dintre cele mai dificile de pe continent.

în Spania protestele au degenerat. Poliţia şi protestatarii au avut o serie de confruntări. Doi manifestanţi au fost arestaţi.

Mai multe despre protestele din Spania, aici.

În Franţa sunt programate peste 100 de marşuri de protest iar în nordul Europei, în Germania, Austria sau Ţările Scandinave mai puţin afectate de criză, vor fi acţiuni de solidaritate cu problemele grave pe care le întâmpină europenii din zona sudică a continentului.

Iniţiatorii protestelor de miercuri, liderii Confederaţiei Sindicale Europene, cer acţiuni imediate în favoarea populaţiei şi critică măsurile pe care marii creditori internaţionali le impun ţărilor aflate în dificultate. Secretarul general al Organizaţiei Bernadette transmite apeluri prin care li se solicită liderilor europeni o nouă abordare a crizei economice. 

"Avem un mesaj. Acum e vremea să ne preocupăm de creştere economică şi crearea de locuri de muncă. Nu ne mai putem permite să aşteptăm. Politicile aplicate până acum au dat greş. Trebuie să schimbăm direcţia", a declarat Bernadette. 


Etichete grevăacţiunesindicatSpaniaEuropaItalia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live