Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

1 Decembrie 2018
Vizualizari: 702
Comentează add

În Franţa au loc la această oră noi proteste ale aşa-numitelor "veste galbene" faţă de creșterea preţului la carburanţi.

Confruntări de stradă violente la Paris, în zona Arcului de Triumf Confruntări de stradă violente la Paris, în zona Arcului de Triumf - Conține video

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Proteste ale ”vestelor galbene” la Paris, decembrie 2018. Foto: Daniela Coman

În Franţa au loc la această oră noi proteste ale aşa-numitelor "veste galbene" faţă de creșterea preţului la carburanţi.

La Paris, unde protestele au fost marcate săptămâna trecută de violenţe pe celebrul bulevard Champs-Élysées, au fost mobilizaţi peste 5000 de poliţişti şi jandarmi. Suntem acum în direct cu corespondentul RRA Daniela Coman, care se află în centrul capitalei Franţei.

Corespondență de la Paris - Reporter: Daniela Coman - Sunt confruntări de stradă violente acum în zona Arcului de Triumf, care este practic înconjurat de mașini de poliție. Arcul de Triumf abia se vede din fum, pentru că polițiștii trag cu fumigene și cu lacrimogene. În urmă cu câteva minute am primit o alertă pe telefon, în care Ministerul de Interne anunță că cel puțin 1.500 de persoane turbulente, huligane acționează în zona Champs-Élysées. Au fost făcute deja 60 de arestări.

Sunt raportați 10 răniți, dintre care trei polițiști. De altfel, zona unde au loc confruntările de stradă este înconjurată de mașini de poliție și supravegheată din aer de elicoptere. Toate străzile din zona extinsă sunt închise circulației și sunt pline de manifestanți. Cred că sunt mii de "gilets jaunes", "veste galbene", la acest prostest, cer demisia președintelui și a Guvenrului, reclamă  scăderea puterii de cumpărare, cer reducerea și chiar suprimarea ajutoarelor sociale pentru cei care nu muncesc și pentru migranți.

Toată lumea vede în spatele acestor mișcări o influență a extremei drepte. Atât deocamdată, vom reveni. Probabil că protestele vor continua toată ziua și vor fi tot mai turbulente.


Etichete violenteparisveste galbene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live