Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

9 Decembrie 2015
Vizualizari: 1084
Comentează add

Soluţionarea conflictului dintre Israel şi palestinieni nu este posibilă în condiţiile în care palestinienii resping statul evreu, a spus preşedintele israelian Reuven Rivlin.

Conflictul israeliano-palestinian, "imposibil de rezolvat acum"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Preşedintele israelian Reuven Rivlin. Foto: captură video.

Soluţionarea conflictului dintre Israel şi palestinieni nu este posibilă în condiţiile în care palestinienii continuă să respingă statul evreu.

Încrederea nu poate fi construită unilateral - a subliniat preşedintele israelian Reuven Rivlin, în remarci făcute înaintea plecării spre Washington, unde va fi primit de omologul american Barack Obama.

Există şi alte opţiuni pe lângă cele deja puse în practică în relaţia cu palestinienii, şi Israelul le va da curs, fiindcă răspund intereselor ţării - a spus Rivlin.

În vizită oficială în Statele Unite, inaintea întrevederii cu preşedintele american Barack Obama, preşedintele Israelului a făcut cunoscută viziunea sa pentru pace.

Reuven Rivlin apreciează că în acest moment nu este posibilă soluţionarea conflictului cu palestinienii.

Israelul trebuie să ia măsuri independent de dezbaterea politică teritorială, măsuri care să servească simultan intereselor morale şi practice ale statului.

Chiar şi la Ierusalim, considerat cea mai mare provocare diplomatică, pentru orice tratat de pace se pot face multe în acest sens - a explicat preşedintele Israelului.

Dreapta israeliană a ignorat de mult timp partea orientală a oraşului din cauza divergenţelor politice interne, în timp ce stânga israeliană a neglijat să investească în infrastructură pentru 300 de mii de palestinieni din oraş ca parte a unei ideologii politice de separare.

Preşedintele Israelului Reuven Rivlin subliniază că încrederea nu poate fi construită unilateral.

Este clar că palestinienii trebuie să înceteze incitarea şi violenţa împotriva Israelului.

Trebuie să renunţe la respingerea existenţei Israelului - spuen Rivlin. 


Etichete Israelpreşedintele Reuven Rivlinvizită în SUAbarack Obamaconflictul israeliano-palestinianstatul evreuIerusalimviolenţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live