Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

4 Octombrie 2020
Vizualizari: 575
Comentează add

Forţele armene au bombardat al doilea mare oraş din Azerbaidjan, Ganja.

Conflictul din Nagorno-Karabah se intensifică

radio-romania-actualitati

Conflictul din Nagorno-Karabah. Arhivă Foto: www.commons.wikimedia.org/wiki/File:Artsakh_Occupation_Map.png

Autorităţile din Azerbaidjan au comunicat că forţele armene au bombardat al doilea mare oraş azer, Ganja, într-o escaladare majoră a conflictului din sudul Caucazului, transmite Reuters.

Armenia a negat că ar fi deschis focul în direcţia Azerbaidjanului, însă liderul din Nagorno-Karabah - o enclavă armenă din interiorul Azerbairjanului - a afirmat că forţele sale au distrus o bază aeriană militară din Ganja.

"Unităţile militare permanente, aflate în oraşe mari din Azerbaidjan, devin, de acum înainte, ţinte ale armatei apărării", a declarat Arayik Harutyunyan, liderul din Karabah.

Ministerul azer al Apărării a informat că oraşele Terter şi Horadiz, aflate lângă frontiera de facto cu Nagorno-Karabah, sunt intens bombardate, în timp ce armata regiunii separatiste a comunicat că oraşul Stepanakert, capitala enclavei, este bombardat de trupele azere.


Luptele au început în urmă cu o săptămână şi s-au intensificat la cel mai grav nivel de după 1990, când aproximativ 30.000 de persoane au fost ucise.

Conflictul riscă să atragă alte puteri regionale, precum Rusia şi Turcia, şi să perturbe livrările de energie prin sudul Caucazului, unde se află conducte ce transportă pertol şi gaze din Azerbaidjan către pieţele mondiale.


Etichete Nagorno-Karabaharmeniaazerbaidjanconflictcaucazrusiaturcia(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live