Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

23 Mai 2013
Vizualizari: 1176
Comentează add

Potrivit guvernului, ANI va implementa un sistem de control al participanţilor la procesele de achiziţii publice în aşa fel încât conflictele de interese să fie identificate.

Conflictul de interese, verificat şi la achiziţiile publice

oana-rusu

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Integritate, Horia Georgescu. Foto: Arhivă

Până la sfârşitul acestui an, Agenţia Naţională de Integritate spune că va implementa un sistem de control al participanţilor la procesele de achiziţii publice, atât a solicitanţilor cât şi a ofertanţilor.

Scopul este de a afla înainte de derularea licitaţiei în cauză "dacă vreo persoană cu funcţie de decizie se află sau nu în conflict de interese".

Potrivit preşedintelui ANI, Horia Georgescu, cei aflaţi în conflict de interese vor fi anunţaţi şi, în cazul în care nu vor fi luate măsurile necesare, "vor fi sesizate organele competente".

"Scopul principal este să prevenim, ci nu să deschidem sute de dosare care ne mănâncă resurse şi care au o finalitate târzie, în trei, patru sau cinci ani", a spus Horia Georgescu.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a declarat că obiectivul major al noilor reglementări avansate de guvern este îmbunătăţirea calităţii cheltuirii banului public.

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a spus că în cazul instituţiilor de stat, organizarea licitaţiilor pentru achiziţiile publice este mult mai greoaie decât în cazul firmelor private, din cauza reglementărilor care trebuie respectate.

Ministrul economiei este de părere că o soluţie ar fi privatizarea sectorului de stat, implementarea unui sistem de urmărire a calităţii achiziţiilor dar şi asigurarea calităţii acestora.


Etichete Agenţia Naţională de IntegritateDaniel ChiţoiuVarujan VosganianANIHoria Georgescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live