Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

4 Aprilie 2017
Vizualizari: 714
Comentează add

Angajarea unei persoane nu poate atrage răspunderea penală dacă există motive întemeiate şi legale pentru această acţiune

Conflictul de interese redefinit de deputaţii jurişti

iulia-gherman

Foto: cdep.ro.

Infracţiunea de conflict de interese a fost redefinită, astăzi, de deputaţii jurişti. Potrivit amendamentelor depuse de reprezentanţi ai PSD şi UDMR, angajarea unei persoane nu poate atrage răspunderea penală dacă există motive întemeiate şi legale pentru această acţiune.

Preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, susţine că modificările propuse clarifică articole din Codul Penal referitoare la conflictul de interese.

Eugen Nicolicea: "Dacă ai voie să angajezi şi nu ai niciun fel de restricţie, vei angaja fără niciun fel de restricţie şi aceasta nu constituie infracţiune. Nu constituie infracţiune dacă există vreuna din cauzele justificative, respectiv dacă se exercită un drept recunsocut de lege.

După definiţia aceea proastă, o să observaţi că, dacă dai o primă unui subaltern, ai participat la luarea unei decizii prin care s-a realizat un folos material pentru o persoană cu care te afli în relaţie de serviciu, adică în România nu mai poţi să dai o primă, nu mai ai voie să propui o avansare, nimic, pentru că acel articol 301 te face infractor."

După cum ne-a transmis redactorul RRA Iulia Gherman, proiectul de lege privind modificarea unor articole din Codul Penal a fost adoptat de Senat şi aşteaptă votul cu valoare decizională al Camerei Deputaţilor.


Etichete conflictul de interesecomisia juridică a Camerei DeputaţilorEugen NicoliceaCodul Penal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live