Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Mihaela Mihai

3 Martie 2015
Vizualizari: 706
Comentează add

Uniunea Europeană organizează la Bruxelles o conferinţă internaţională privind combaterea virusului Ebola şi reconstrucţia ţărilor vest-africane, afectate de epidemie.

Conferință UE privind combaterea Ebola

mihaela-mihai

Euranet Plus.

Uniunea Europeană organizează la Bruxelles o conferinţă internaţională privind combaterea virusului Ebola şi reconstrucţia ţărilor vest-africane, afectate de epidemie. 

Peste 80 de delegaţii africane, europene şi ale unor organizaţii şi agenţii internaţionale şi-au a anunţat prezenţa la această conferinţă. 

Reuniunea este co-prezidată de  lideri ai ţărilor afectate puternic de epidemie - Guineea, Sierra Leone şi Liberia - şi din  Togo, care este coordonatoare a luptei împotriva Ebola în Africa de Vest.

Vor fi prezenţi responsabili din cadrul Naţiunilor Unite şi ai Uniunii Africane. Vin şi experţi ai Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional,  instituţie care a acordat recent importante sume de bani pentru reducerea datoriei celor trei ţări africane, a căror economie a avut de suferit din cauza virusului Ebola. 

Audio: Agenda Europeană. (Euranet Plus)

La rândul ei, Uniunea Europeană este reprezentată de şefa diplomaţiei, Federica Mogherini, şi de coordonatorul european pentru lupta împotriva Ebola, Christos Stylianides. Va fi prezent şi comisarul european pentru cooperare internaţională, Neven Mimica. 

Conferinţa are loc după ce în noiembrie anul trecut, membrii Parlamentului European  au cerut comunității internaționale să facă mai mult pentru combaterea epidemiei.  

Pentru eurodeputaţi,  Ebola reprezintă  o provocare globală la adresa securității.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dat publicităţii în urmă cu două săptămâni,  peste 9 mi 300 de persoane au murit din cauza epidemiei de Ebola în Africa de Vest.

Numărul total al îmbolnăvirilor se ridică la aproape 22 mii 500. Încă din luna martie, a anului trecut, când au apărut  primele cazuri de contaminare pe continentul african,  Comisia Europeană a contribuit  cu bani şi echipamente medicale la eforturile de combaterea a virusului Ebola.  

Mai multe echipe de specialişti europeni au fost trimise în regiune pentru a monitoriza evoluția situației, iar numeroase state europene au furnizat spitale de campanie, ambulanţe şi echipamente de protecţie. 

În prezent, Contribuţia Uniunii Europene și a statelor membre se apropie de un miliard de euro.  Comisia Europeană a alocat şi peste 24 milioane de euro din bugetul Uniunii cercetării în domeniul Ebola.


Etichete Euranet PlusconferințăEbolareconstrucție

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live