Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

23 Martie 2021
Vizualizari: 279
Comentează add

Evenimentul este organizat de Consulatul General al României la Los Angeles

Conferință româno-americană pe tema științelor spațiului cosmic

ilie-pintea

Cu ocazia aniversării a 10 ani de la semnarea Declarației Comune privind implementarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii (13 septembrie 2011 - Washington D.C.), Consulatul General al României la Los Angeles, împreună cu membrii comunității academice româno-americane de pe Coasta de Vest a Statelor Unite și din România, organizează o serie de conferințe și comunicări științifice pentru a evidenția contribuțiile importante ale oamenilor de știință și profesorilor români la progresul global al societății, la dezvoltarea științelor și tehnologiilor de vârf, precum și la adaptarea și pregătirea noilor generații de specialiști la realitățile și provocările prezentului și viitorului omenirii.


În acest context, miercuri, 24 martie, are loc online conferința cu tema Cooperarea româno-americană pentru explorarea spațiului cosmic, în cadrul căreia vor susține prezentări somități în domeniu, precum Dumitru Prunariu, singurul român care a ajuns în spațiul cosmic, sau dr. Marius-Ioan Piso, de la Agenția Spațială Română.


Conferința își dorește să se constituie ca un forum de nivel înalt, care va oferi o nouă imagine a celor mai noi transformări și dezvoltări ale explorării spațiului cosmic, ale științei, tehnologiilor și securității spațiale. Lucrările conferinței vor reuni experți româno-americani de top, care își desfășoară activitatea în agențiile spațiale din S.U.A. și România, precum și cercetători de vârf și reprezentanți ai autorităților, universităților și ai societății civile. Forumul va proiecta o perspectivă inovativă a activităților de explorare a spațiului, oferind o ocazie optimă de dezvoltare a dialogului bilateral în cadrul dimensiunii academice a parteneriatului strategic dintre Statele Unite ale Americii și România. Experții vor oferi o analiză profundă a noilor provocări și evoluții și a noilor viziuni ale cadrului de cooperare internațională, care vizează expansiunea multi-planetară umană, prin explorarea și cucerirea spațiului și acțiuni care ar trebui întreprinse pentru o mai bună securitate spațială.


Detalii despre programul evenimentului și participare AICI
 


Etichete consulatul Romaniai la Los Angelesparteneriat strategicspatiucosmos

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live