Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

13 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1214
Comentează add

La Conferinţa privind schimbările climatice de la Bonn astăzi, încep negocierile la nivel de miniştri

Conferinţa privind schimbările climatice continuă, la Bonn

vlad-draghicescu-bonn

 

De astăzi, până vinerea viitoare, Conferinţa pe teme climatice de la Bonn intră în cea mai importantă fază.

Astăzi, luni, începe aşa-numitul segment ministerial al reuniunii, intitulat "Agenda globală de acţiune pentru combaterea schimbărilor climatice", care va dura până miercuri. În cadrul acestui for, Barbara Hendricks, ministrul federal al mediului, precum şi alţi secretari de stat germani, vor expune viziunea Republicii Federale de combatere a încălzirii globale. Deschiderea va fi urmată de Conferinţa privind finanţarea tranziţiei energetice la nivel global şi de consultări la nivel înalt în legătură cu dezvoltarea urbană durabilă.

Pentru a atinge obiectivele Acordului de la Paris, spun mulţi specialişti, este esenţial ca fluxurile financiare să fie îndreptate în direcţia potrivită, multe state ale lumii luând în considerare subvenţionarea combustibililor care dăunează mediului.

Sunt aşteptate, de asemenea, şi discuţii între doamna Hendricks şi oficiali ai Chinei, ţară foarte implicată, atât în ediţia de anul acesta a Conferinţei privind clima, cât şi la nivel general, în dezbaterile care privesc mediul, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat, în luna iunie, intenţia de a retrage SUA din Acordul pentru climă de la Paris, dacă în documentul respectiv nu vor fi operate modificări majore.

Miercuri va fi punctul culminant al reuniunii, o dată cu debutul discuţiilor la nivel înalt. Cu această ocazie, la Bonn sunt aşteptaţi preşedintele federal, Frank Walter Steinmeier, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, cancelarul Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron. De altfel, dna Merkel va da citire angajamentului german privind combaterea încălzirii globale.

Anul acesta, reuniunea se remarcă şi printr-o ciudăţenie. SUA sunt reprezentate de două delegaţii, una oficială şi una mai puţin oficială, dar extrem de influentă, formată, printre alţii, de foşti şi actuali guvernatori şi primari americani. Din această delegaţie neoficială face parte şi fostul primar al New York-ului, magnatul Michael Bloomberg, care a anunţat joi că va face o donaţie de 50 de milioane de dolari pentru a încuraja Europa să renunţe treptat la energia asigurată de industria cărbunelui.

Presa germană se aşteaptă la un mesaj de unitate din partea participanţilor la COP 23, care să evidenţieze gradul ridicat de izolare al preşedintelui SUA, Donald Trump, care a declarat de-a lungul anilor că încălzirea globală este o ştire falsă, o industrie de făcut bani şi o tentativă de torpilare a capacităţii americane de producţie. 


Etichete BonnCOP 23conferintaschimbarile climaticeBarbara HendricksacordParisDonald TrumpFrank Walter SteinmeierAngela MerkelEmmanuel macronAntonio GuterresMichael Bloomberg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live