Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 29 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Marchiş, Maramureş

15 Octombrie 2017
Vizualizari: 1594
Comentează add

Conferinţa internaţională cu tema "Centenarul revoluţiei ruse, 100 de ani de represiune" s-a încheiat astăzi.

Conferinţa privind centenarul revoluţiei bolşevice de la Sighetu Marmaţiei

adrian-marchis-maramures

"100 de ani de represiune", afişul conferinţei foto: radio Cluj

Conferinţa internaţională cu tema "Centenarul revoluţiei ruse, 100 de ani de represiune" s-a încheiat astăzi la Memorialul Victimelor Comunismului Sighet, după o importantă participare a specialiştilor.

Zeci de profesori universitari şi cercetători ai comunismului au fost prezenţi la sesiunea ştiinţifică.

În conferinţele şi mesele rotunde din aceste trei zile de la Memorial Sighet, cercetătorii în istoria comunismului din 9 ţări europene au scos la lumină multe necunoscute din sistemul totalitar şi represaliile din ţările Europei de Est în special.


Preşedintele Fundaţiei Academia Civică, Ana Blandiana: "Sunt cu adevărat bucuroasă că am făcut efortul să organizăm această confernţă pentru că pe de o parte, au venit profesori specialişti, experţi în istoria comunismului care au prezentat lucrări foarte interesante. Pe de altă parte, venind studenţi care au reprezentat publicul acestor comunicări a fost extrem de util".
 

Pentru studenţii, masteranzii şi doctoranzii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca a fost mai mult decât o lecţie de istorie contemporană.


-: "Ca student, comemorarea centenarului revoluţiei bolşevice reprezintă o bună lecţie de istorie. În opinia mea, revoluţia bolşevică ne-a adus Uniunea Sovietică pe plan mondial, ca un actor global, şi cu bune, cu rele, Uniunea Sovietică a contribuit la crearea contextului mondial actual".


Reporter: O dată cu încheierea conferinţei internaţionale, istoricii, profesorii universitari şi studenţii au vizitat în această dimineaţă Cimitirul Martirilor de la marginea Sighetului.


Etichete Conferinţa privind centenarul revoluţiei bolşevice de la Sighetu Marmaţieiprofesori universitariCentenarul revoluţiei ruse100 de ani de represiuneana blandiana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live