Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Costin Grigore

5 Iunie 2015
Vizualizari: 593
Comentează add

Participanţii sunt chemati să ajute Executivul de la Bruxelles să-si adapteze politicile de protecţie a naturii, afirma Prim vice-președintele Comisiei Europene.

Conferinţă pentru protecţia mediului, la Bruxelles Conferinţă pentru protecţia mediului, la Bruxelles - Conține audio

costin-grigore

Euranet Plus.

La Bruxelles se încheie vineri cea mai mare conferinţă pentru protecţia mediului din Europa.

La acest eveniment, nu întamplător denumit Săptămana Verde, mii de oameni cărora le pasă de flora si fauna de pe continent, încercă să găsească metode pentru a combate scăderea biodiversităţii. 

Un ultim raport publicat de Comisia Europeană, arată că aproape 15 % dintre speciile de păsări din satatele Uniunii și peste 7 procente din toate speciile de pești marini din apele europene sunt pe cale de dispariție.

Este o listă roşie care subliniază nevoia urgentă de acţiune şi contextul în care se desfăşoară această conferinta europeană.

Iar participanţii sunt chemati să ajute Executivul de la Bruxelles să-si adapteze politicile de protecţie a naturii, afirma Prim vice-președintele Comisiei Europene Frans Timmermans, responsabil de dezvoltarea durabilă.

Audio: Agenda europeana. (Euranet Plus)

Cei peste 2000 de specialişti , reprezentanţi ai guvernelor staelor mebre , dar si ai mediului de afaceri analizează şi eforturile făcute pana acum în Uniunea europeană, care au avut rezultate pozitive în protejarea unor ecosisteme vulnerabile.

De exemplu 20 de specii de păsări care erau amenințate sunt în prezent clasificate ca prezentând un risc scăzutde disapriţie.

Însă, poluarea, dezvoltarea infrastructurii ,modificarile climei, sau schimbarea destinației terenurilor sunt provocari pentru care trebuie găsit un răspuns pe măsură.

Iar strategia UE în domeniul biodiversității stabilește o serie de acțiuni menite să stopeze și să inverseze, până în 2020, distrugerea ecositemelor.

O altă componentă cheie pentru Comisia de la Bruxelles este susţinerea tehnologiile ecologice.

Acestea sunt deja parte a vieţii nostre de zi cu zi. Unele, invizibile cu ochiul liber, ascunse sub capota autoturismelor noi sau sau in interiorul frigiderelor, și mașinilor de spălat, au adus economii subsatntiale de energie si bani.

100 de miliarde de euro, in ultimii 5 ani şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 360 de milioane de tone, sunt cifre oficiale prezentate la Bruxelles.

În plus 80 de miliarde de euro sunt disponibili pentru economia verde, pana in 2020 în cadrul celui mai mare program de cercetare şi inovare al Uniunii Europene de pana acum.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia EuropeanaBruxellesprotectia mediuluiSaptamana verdeflorafaunaFrans Timmermans

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live