Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Iunie 2019
Vizualizari: 296
Comentează add

Conferinţă pe tema reglementărilor în domeniul suplimentelor alimentare, la Bucureşti.

Conferinţă pe tema reglementărilor în domeniul suplimentelor alimentare Conferinţă pe tema reglementărilor în domeniul suplimentelor alimentare - Conține audio

radiojurnal

Foto: Arhivă.

AUDIO: Apel matinal. Invitată astăzi la rubrica "Apel Matinal", directoarea executivă a Asociaţiei Române a Producătorilor de Nedicamente fără Prescripţie, Suplimente Alimentare şi Dispozitive Medicale, Diana Mereu.

La Bucureşti are loc astăzi o conferinţă pe tema reglementărilor în domeniul suplimentelor alimentare.

Printre participanţi se numără reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Comisiilor pentru sănătate din Parlament şi specialişti.

Invitată astăzi la rubrica "Apel Matinal", directoarea executivă a Asociaţiei Române a Producătorilor de Nedicamente fără Prescripţie, Suplimente Alimentare şi Dispozitive Medicale, Diana Mereu, a vorbit despre principalele schimbări de care este nevoie în privinţa acestor reglementări:


Diana Mereu: Există în momentul de față în Parlament un proiect de lege ce vizează Legea suplimentelor și considerăm că există  două zone mari în care e nevoie de p schimbare a reglementărilor actuale. Este nevoie de această reglementare unitară pentru toate produsele clasificate ca suplimente alimentare, dau un exemplu, suplimentele alimentare pe bază de plante medicinale aromatice și produse ale stupului se supun unor legi diferite de cea a suplimentelor alimentare pe bază de vitamine și minerale și cea doua trebuie făcute niște modificări cu privire la publicitatea pentru suplimentele alimentare, pentru că există anumite derapaje. Întotdeauna, înainte de a lua suplimentele alimentare, trebuie să ne informăm corespunzător, pentru că nu pot fi luate oricând şi oricum. Pot avea chiar efecte dăunătoare pentru organism în anumite situaţii. Ele nu previn, nu tratează, nu vindecă nicio boală. Sunt foarte multe mituri, însă primul pas este să fim siguri că luăm suplimentul alimentar corect şi acest lucru se întâmplă printr-o informare corectă din surse avizate.


Etichete apel matinalreglementarisuplimente alimentaredirectoarea executivă a Asociaţiei Române a Producătorilor de Nedicamente fără PrescripţieSuplimente Alimentare şi Dispozitive MedicaleDiana Mereu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live