Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Joi, 18 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

7 Februarie 2019
Vizualizari: 715
Comentează add

Conferinţă pe tema combaterii antisemitismului

amalia-bojescu

Premierul Viorica Dăncilă. Foto: Agerpres.

Combaterea antisemitismului şi nevoia de protejare a comunităţilor evreieşti din Europa au fost dezbătute astăzi la Bruxelles în cadrul unei conferinţe organizate de România în contextul exercitării preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene.

Conferinţa a fost deschisă de premierul Viorica Dăncilă, transmite corespondenta noastră Amalia Bojescu.

Reporter: Conferinţa ,,Lupta împotriva antisemitismului, o abordare comună pentru o mai bună protecţie a comunităţilor evreieşti din Europa, de la politici la acţiuni", organizată de România a reunit reprezentanţi ai comunităţilor evreişti din întreaga Europă şi Statele Unite. În cadrul discuţiilor a fost reafirmat angajamentul României şi rolul activ asumat în combaterea fenomenului antisemitismului la nivel internaţional, prin dezvoltarea unor instrumente eficiente pentru prevenirea discriminării discursului şi infracţiunilor motivate de ură. Premierul Viorica Dăncilă declara că, potrivit sondajelor, antisemitismul constituie un fenomen în creştere în societăţile europene.

Viorica Dăncilă: Consider că promovarea unui schimb de opinii, consultarea permanentă a comunităţilor evreieşti, precum şi implicarea acestora în măsurile avute în vedere pentru combaterea antisemitismului sunt absolut necesare. Evenimente precum cel de azi sunt importante în direcţia îndeplinirii obiectivului de a combate discriminarea şi discursurile extremiste şi de a ne asigura că tragedii precum cea a Holocaustului nu vor fi repetate.
Reporter: Premierul român a mai afirmat că România a devenit un model regional în combaterea antisemitismului şi xenofobiei, dar şi în ceea ce priveşte educaţia şi măsurile pentru păstrarea memoriei Holocaustului. Este pentru a doua oară când premierul Viorica Dăncilă are la Bruxelles întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţilor evreieşti din Europa, în cadrul cărora şeful guvernului a reafirmat că temele combaterii antisemitismului şi păstrării memoriei Holocaustului sunt prioritare pentru preşedinţia României.

Realizator: Tot astăzi, premierul Viorica Dăncilă, va avea convorbiri cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.


Etichete Președinția României la Consiliul UEConferinţă pe tema combaterii antisemitismuluiViorica Dăncilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live