Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Octombrie 2017
Vizualizari: 774
Comentează add

Peste 600.000 de musulmani rohingya au fugit în Bangladesh în numai câteva săptămâni, dar situaţia umanitară în care se află este extrem de gravă.

Conferinţă ONU pentru ajutorarea refugiaţilor musulmani rohingya

sergiu-stet

  Tabara Kutupalong de refugiaţi rohingya în Bangladesh.            Foto: Foreign and Commonwealth Office, wikimedia.org. 

ONU organizează la Geneva o conferinţă specială cu scopul de a strânge bani pentru asistenţă umanitară acordată musulmanilor rohingya care au fugit din Myanmar şi s-au refugiat în Bangladesh în ultimele săptămâni.

ONU a precizat că sunt necesare fonduri în valoare de peste 400 de milioane de dolari pentru a uşura situaţia etnicilor rohingya.

Peste 600.000 de musulmani rohingya au fugit în Bangladesh în numai câteva săptămâni, dar situaţia umanitară în care se află este extrem de gravă. Refugiaţilor le lipsesc apa potabilă, adăpostul şi alimentele.

Bangladesh găzduieşte alţi 300.000 de musulmani rohingya, care au fugit din Myanmar imediat după izbucnirea violenţelor. Comunităţile locale bengaleze depun eforturi uriaşe pentru a sprijini refugiaţii, dar situaţia este din ce în ce mai grea, riscând să se transforme în tragedie umanitară.


Etichete MyanmarBurmaBangladeshrohingyaONUNaţiunile UniteForeign and Commonwealth Office

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live