Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Ianuarie 2022
Vizualizari: 392
Comentează add

A patra conferință online cu tema "1.700 de ani de istorie și cultură evreo-germană" va fi găzduit, astăzi, de Complexul Educațional Laude-Reut din Capitală.

Conferință online cu tema "1700 de ani de istorie și cultură evreo-germană

radiojurnal

Profesorul de la Facultatea de Istorie a Universității din București, Adrian Cioroianu. FOTO: arhivă RRA.

A patra conferință online cu tema "1.700 de ani de istorie și cultură evreo-germană" va fi găzduit, astăzi, de Complexul Educațional Laude-Reut din Capitală.

Proiectul a început anul trecut, când s-au împlinit 17 secole de existență a comunității evreiești pe teritoriul de astăzi al Germaniei.

La conferința de astăzi a fost invitat şi profesorul de la Facultatea de Istorie a Universității din București, Adrian Cioroianu.


Adrian Cioroianu: Informațiile privesc istoria comunităților evreiești în Europa și în România, cu provocările care au fost de-a lungul secolelor. În țara noastră, până târziu, în secolul XIX și chiar până la începutul secolului XX, în târgurile Moldovei comunitățile evreiești jucau un rol foarte important, atât din punct de vedere economic, din punct de vedere social, cultural. În timpul lui Alexandru Ioan Cuza, populația orașului Iași era împărțită cam jumătate de etnie români, jumătate prin etnie evrei.

(RS)


Etichete Conferință online1700 de ani de istorie și cultură evreo-germanăholocaustlaude reutbucuresti(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live