Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Mari Concerte Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

7 Iunie 2018
Vizualizari: 978
Comentează add

Investiţiile în proiectele de eficienţă energetică sunt o soluţie pe care toate statele ar trebui să o impună pentru combaterea penuriei de energie la nivel global.

Conferinţa Internaţională a Cartei Energiei, la București

bogdan-isopescu

Investiţiile în proiectele de eficienţă energetică sunt o soluţie pe care toate statele ar trebui să o impună pentru combaterea penuriei de energie la nivel global.

Este un subiect care se discută astăzi şi la Bucureşti, la Conferinţa Internaţională a Cartei Energiei, organism a cărui preşedinţie a fost preluată anul acesta de România - transmite reporterul nostru Bogdan Isopescu.

Secretarul general al Cartei Internaţionalei a Energiei, Urban Rusnak, a subliniat că, în ciuda dezvoltării tehnologice şi economice, în anumite regiuni, tariful nu reuşeşte să acopere serviciile energetice.

În mod normal, preţul serviciilor ar trebuie să reflecte costul, însă există comunităţi care nu îşi permit acest preţ, chiar dacă energia este mai ieftină decât în alte ţări.

În aceste cazuri, spune Rusnak, varianta subvenţiilor trebuie privită doar ca o soluţie temporară pentru că nu rezolvă cauza problemei.

În deschiderea conferinţei, ministrul Energiei Anton Anton a salutat faptul că Uniunea Europeană a inclus tema eliminării sărăciei energetice în strategia comunitară, punctând că beneficiile aduse tuturor consumatorilor sunt siguranţă alimentară, facturi reduse, locuri de muncă şi dezvoltare sustenabilă.


Etichete proiectele de eficienţă energeticăenergiebucuresticarta energieiromaniaurban rusnakanton antonue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live