Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

13 Mai 2019
Vizualizari: 382
Comentează add

Ştefan Mandachi şi Asociaţia naţională pentru sprijinirea victimelor şi prevenirea accidentelor rutiere au organizat o conferinţă de presă în scaune cu rotile

Conferinţă în scaune cu rotile lângă metrul de autostradă

mihaela-buculei-suceava

Ştefan Mandachi şi Asociaţia naţională pentru sprijinirea victimelor şi prevenirea accidentelor rutiere. Foto: Mihaela Buculei.

Evenimentul s-a petrecut în locul în care a fost construit în mod simbolic primul metru de autostradă din Moldova.

În intervenţia sa Ştefan Mandachi a arătat că anual peste 22.000 de familii de români au de suferit din cauza accidentelor rutiere, dintre care peste 8.000 primesc vestea unui accident grav, iar pentru peste 2.000 dintre ei vestea este cruntă, că cei apropiaţi nu mai sunt în viaţă.

La conferinţa de ieri, au participat şi oameni, în general tineri, care au avut de suferit în urma unui accident rutier şi care acum sunt imobilizaţi în scaun cu rotile. Dincolo de optimismul acestor oameni, care de ani buni se află în scaunul cu rotile, s-a desprins ideea că fără o infrastructură corespunzătoare numărul accidentelor rutiere nu va scădea, iar timpul petrecut în trafic nu se va micşora.

Totodată, suceveanul a lansat şi proiectul documentarului privind efectele unor drumuri nesigure, un film documentar cu victimele accidentelor de circulaţie, dar şi o invitaţie la discuţie cu supravieţuitorii accidentelor rutiere şi familiile acestora, în scopul conştientizării nevoii unei schimbări de atitudine, infrastructură şi un prim pas într-o schimbare absolut necesară pentru un viitor mai sigur pe şoselele ţării. 


Etichete Ştefan Mandachimetru de autostradăaccident rutierinfrastructură. conferinta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live