Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

8 Iulie 2021
Vizualizari: 309
Comentează add

Premierul Spaniei şi preşedintele Lituaniei şi-au întrerupt o conferinţă de presă dintr-o bază NATO din Lituania, din cauza unei alerte privind prezenţa unei aeronave ruseşti.

Conferință de presă întreruptă de o alertă

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

       Pedro Sanchez. Foto: facebook.com/pedro.sanchezperezcastejon

Premierul Spaniei şi preşedintele Lituaniei şi-au întrerupt o conferinţă de presă dintr-o bază NATO din Lituania, din cauza unei alerte privind prezenţa unei aeronave ruseşti.

Agenţia Reuters îl citează pe purtătorul de cuvânt al Şefului Statului Major lituanian, potrivit căruia cei doi demnitari nu au fost în pericol, iar conferinţa de presă a fost întreruptă pentru a permite decolarea unui avion de luptă spaniol.

Şapte avioane spaniole de luptă asigură de la sfrşitul lunii aprilie Misiunea de Poliţie Aeriană a NATO în spaţiul baltic, în mod obişnuit urmaresc avioane ruseşti care zboară deasupra apelor internaţionale ale Mării Baltice.

Corespondenta noastră Annamaria Damian relatează:

Ana Maria Damian: Premierul Pedro Sánchez se afla în baza lituaniană Siauliai, unde a susţinut o conferinţă de presă împreună cu preşedintele ţării, Gitanas Nauseda.
 
Declaraţia preşedintelui lituanian a fost întreruptă de prezenţa militarilor, care au început să retragă stativele celor doi oficiali şi au anunţat un cod de alertă. Alerta a fost declanşată din cauza prezenţei unei nave neidentificate în spaţiul aerian al NATO, protejat de trupele spaniole în colaborare cu cele baltice în Misiunile de Poliţie Aeriană.
 
După 25 de minute de la incident, conferinţa de presă a fost reluată şi agenda oficială continuă conform programării.
 
Premierul Pedro Sánchez se află într-un turneu de 3 zile prin Ţările Baltice. Astăzi urmează să se deplaseze la Vilnius, unde are o întâlnire cu premierul Lituaniei, doamna Ingrida Symonite şi cu preşedintele Federaţiei de Baschet, Arvydas Sarbonis.
 
Sánchez are o întâlnire şi cu principalul lider al opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, în plină perioadă de tensiune între Moscova şi Minsk, după ce actualul preşedinte al Belarus, Alexandru Lukașenko, a obţinut un mandat nerecunoscut nici de opoziţie, nici de Uniunea Europeană.
 

Etichete conferinta de presaalertapremierul Spanieipreşedintele Lituaniei(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live