Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Adriana Leu

4 Iunie 2013
Vizualizari: 963
Comentează add

Potrivit studiilor, poluarea aerului reprezintă cel mai mare risc pentru sănătatea umană, provocând anual de 10 ori mai multe decese decât accidentele rutiere.

Conferinţă de mediu la Bruxelles privind calitatea aerului Conferinţă de mediu la Bruxelles privind calitatea aerului - Conține audio

adriana-leu

EuranetPlus.

Marţi începe, la Bruxelles, "Săptămâna verde" - cea mai mare conferinţă anuală pe teme de mediu, organizată de Comisia Europeană.

Principalul subiect al acestei ediţii este calitatea aerului.

Oraşele Europei consumă peste două treimi din energie şi emit 70% din totalul gazelor cu efect de seră.

În plus, cele mai noi date arată că poluarea aerului reprezintă cel mai mare risc pentru sănătatea umană, provocând anual de 10 ori mai multe decese decât accidentele rutiere.

În acest context are loc cea mai mare conferinţă de mediu, menită să reunească opiniile specialiştilor legat de cel mai bun mod în care calitatea aerului ar putea fi îmbunătăţită în paralel cu continuarea dezvoltării tehnologice.

Audio: "Săptămâna verde".

Aerul reprezintă o preocupare majoră a organismelor europene, în ultimii 20 de ani fiind înregistrate evoluţii importante în domeniul îmbunătăţirii calităţii sale, în special prin aplicarea de procedee care au redus în mod semnificativ cantitatea de emisii poluante în urma proceselor industriale a eficientizării transportului şi a folosirii metodelor alternative de obţinere a energiei.

Ultimele studii arată că încă mai sunt multe lucruri de făcut, pericolul pentru sănătatea umană menţinându-se la un nivel foarte ridicat.

Oamenii de ştiinţă au atras atenţia că nivelul mare de poluare stă la baza declanşării mai multor tipuri de cancere, ceea ce duce la creşterea numărului de persoane care ies înainte de vreme din câmpul muncii, dar şi la majorarea cheltuielilor cu sănătatea.

Discuţiile de săptămâna aceasta vor urmări analizarea rezultatelor politicilor de până acum, evaluarea situaţiei actuale şi vor delimita preocupările principale ale politicii de mediu, care va fi anunţată de Comisia Europeană în toamna acestui an.

Comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik, a dorit chiar să evidenţieze importanţa majoră a calităţii aerului, atât pentru sănătate, cât şi pentru protejarea ecosistemului. Astfel, a declarat 2013 - Anul european al aerului.

Politica Uniunii Europene privind calitatea aerului este în plin proces de revizuire, fiind urmărit modul în care poate fi redusă cantitatea de poluanţi atmosferici, astfel încât aceştia să nu mai aibă un impact negativ semnificativ asupra mediului şi să fie reduse riscurile pentru sănătate.


Etichete EuranetPlusBruxellesSăptămâna verdeJanez PotočnikmediuCOmisia Europeanăgaze de seră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live