Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (Talk - show RRA) Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

17 Mai 2018

Reuniunea s-a desfăşurat în prezenţa comisarului pentru Piaţa Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska.

Conferinţa "Conectarea Europei prin inovaţie", la Bucureşti

carmen-gavrila

Elzbieta Bienkowska, comisar european, sustine o alocutiune la deschiderea celei de-a II-a editii a conferintei 'Connecting Europe through Innovation', eveniment organizat de europarlamentarul PSD, Claudia Tapardel. Foto: Agerpres.

La Bucureşti a avut loc astăzi, a doua ediţie a Conferinţei la nivel înalt "Conectarea Europei prin inovaţie", organizată de europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel, în colaborare cu Ministerul Economiei şi Parlamentul României.

Reuniunea s-a desfăşurat în prezenţa comisarului pentru Piaţa Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska.

Pornind de la premisa că transporturile şi turismul sunt două căi prin care se poate ajunge la multidorita conectivitate europeană, participanţii la conferinţă au fost de acord că cele două sectoare trenuie să răspundă provocărilor care ţin de fenomenul digitalizării şi să se adapteze prin inovare.

"Din ce în ce mai mult serviciile turistice, de exemplu, utilizează platforma online şi" - a menţionat europarlamentarul Claudia Ţapardel - "România se poate adapta acestei tendinţe mai ales că beneficiază de una dintre cele mai bune şi extinse reţele de internet din Uniune".

La rândul său, comisarul european Elżbieta Bieńkowska a explicat că, anul trecut, turismul european a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii 7 ani, dar, a menţionmat comisarul, turismul european, dar şi cel românesc trebuie să se folosească mai mult de inovare şi de tehnologiile moderne şi, evident, în special în România trebuie pusă la punct reţeaua de transporturi.

Elżbieta Bieńkowska: "Inovaţia şi noile tehnologii nu sunt provocări doar pentru industria turismului, ci pentru întreaga economie europeană. Ele sunt cruciale pentru competitivitatea şi creşterea sustenabilă a industriei turismului. Acest sector trebuie să ţină pasul cu ritmul de dezvoltare a noilor tehnologii, al administrării datelor, al inteligenţei artificiale".

În ce priveşte România, comisarul Elżbieta Bieńkowska a precizat că în ţara noastră au sosit anul trecut cu 11% mai mulţi străini.


Etichete Conectarea Europei prin inovaţieBucureştieuroparlamentarul PSD Claudia ŢapardelMinisterul Economiei şi Parlamentul RomânieiElżbieta Bieńkowska

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live