Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Arina Petrovici

26 Noiembrie 2013
Vizualizari: 460
Comentează add

Aproximativ 80 de personalităţi din mediul academic şi al politicilor economice din Europa, dar şi din SUA vor participa la conferinţa de marţi de la Bruxelles.

Conferinţă anuală în domeniul cercetării din UE Conferinţă anuală în domeniul cercetării din UE - Conține audio

arina-petrovici

Euranet Plus.

La Bruxelles, se desfăşoară marţi, conferinţa anuală în domeniul cercetării, intitulată „Înainte către o nouă normalitate: reconfigurarea Uniunii Economice şi Monetare, în perspectivă globală”.

Provocările economice cărora europenii trebuie să le facă faţă cu succes au determinat Executivul de la Bruxelles să dedice ediţia din acest an a conferinţei „noii normalităţi”, încercând să explice că o aşa-numită „revenire la normalitate” nu este nici posibilă, nici dezirabilă.

Într-un context în care cele mai mari greutăţi generate de criza economică şi financiară par să fi trecut, prin adoptarea de soluţii pe termen lung, ale căror efecte încep să se vadă, există, totuşi, multe dificultăţi în ce priveşte creşterea economică şi ocuparea forţei de muncă.

Audio: Conferinţa anuală în domeniul cercetării.

Mai mult decât atât, economiile avansate, piaţa emergentă şi economiile în curs de dezvoltare se confruntă acum cu o combinaţie de vechi şi noi riscuri.

Din această perspectivă – avertizează Comisia Europeană –, blocul comunitar este departe de a putea spune „misiune îndeplinită!”

Aproximativ 80 de personalităţi din mediul academic şi al politicilor economice din Europa, dar şi din Statele Unite, vor participa la conferinţa de marţi, găzduită de comisarul pentru Afaceri Economice şi Monetare Olli Rehn.

În cadrul sesiunii de discuţii intitulate „Competitivitate, reforme structurale şi creştere din perspectivă internaţională”, participanţii vor încerca, între altele, să stabilească rolul politicilor economice macro-structurale în Europa, pe termen scurt şi mediu.

Totodată, ei vor vorbi depre rolul pieţelor de capital în statele membre, despre provocările politicilor macro-prudenţiale, precum şi despre cele lansate pe parcursul elaborării politicii monetare.

Vor fi analizate şi gradul de compatibilitate a politicilor economice din rândul ţărilor cu economii puternice, precum şi lecţiile majore care ar fi trebuit învăţate din lipsa de reforme structurale care a caracterizat trecutul Uniunii Economice şi Monetare.

Amintim că, încă din noiembrie anul trecut, Comisia Europeană a prezentat un proiect detaliat pentru o Uniune Economică şi Monetară veritabilă şi aprofundată, în care şi-a expus viziunea legată de o arhitectură solidă şi stabilă în domeniile financiar, bugetar, economic şi politic.

Proiectul precizează calea de urmat pentru atingerea obiectivului, precum şi măsurile care vor trebui luate pe termen scurt, mediu şi lung, în vederea consolidării stabilităţii zonei euro şi a Uniunii Europene în ansamblul său.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanăComisia EuropeanăOlli RehnproiectconferinţăBruxelles

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live