Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

9 Octombrie 2019
Vizualizari: 850
Comentează add

Conferinţa Comandamentului NATO pentru forţele terestre

radu-dobritoiu

Conferința Landcom reprezintă o reuniune semestrială a comandanților din Structura de Comandă, respectiv Structura de Forțe NATO, pe timpul căreia s-a adoptt o viziune comună privind rolul Forțelor Terestre NATO în cadrul alianței.

Conferinţa Comandamentului NATO pentru forţele terestre a adus la Bucureşti cei mai importanţi comandanţi militari ai Alianţei. La dezbateri au participat reprezentanţi din toate categoriile de forţe ale NATO, potrivit generalului locotenent Daniel Petrescu, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării:

"Este pentru prima dată când la Bucureşti se află toţi comandanţii din nucleul NATO cât şi reprezentanţi din structurile de comandă şi de forţă ale Alianţei.
Cred că organizarea conferinei LANDCOM la Bucureşti este o recunoaştere a rolului important pe care îl are în această regiune comandamentul Diviziei Multinaţionale NATO de Sud-est. În foarte scurt timp am reuşit să organizăm şi să declarăm pe deplin operaţional acest comendament. Este de asemenea o recunoaştere a contribuţiei pe care o are Armata României în NATO".

La rândul său, şeful LANDCOM, generalului american John Thomson, a mulţumit României pentru rolul pe care îl are în cadrul Alianţei Nord Atlantice.

Principala temă discutată pe timpul conferinței de la Bucureşti a reprezentat-o importanța Forțelor Terestre Aliate în cadrul alianței, precum și capacitatea acestora de a reacționa în scop de descurajare și apărare.
Cele mai importante momente ale conferinței au inclus discuții cu privire la Prezența Înaintată adaptată NATO (tailored Forward Presence/tFP), conceptul de comandă și control, precum și strategia privind angajarea țintelor la nivelul forțelor terestre.
 


Etichete LANDCOMMNSEDgeneral Daniel Petrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live