Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Mihăiţă

21 Februarie 2018
Vizualizari: 893
Comentează add

Convocarea congresului extraordinar are ca principală miză supunerea la vot a reconfirmării în funcţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Conducerea PSD convoacă un congres extraordinar

mugur-mihaita

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea.     Foto:Arhivă.

Biroul Permanent Naţional al PSD a stabilit miercuri, 21 februarie, că pe 10 martie va avea loc Congresul extraordinar al partidului, eveniment care se va desfăşura la Sala Palatului din Bucureşti.

Până acum se ştie că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut ca la congres să aibă loc un vot de reconfirmare a sa la conducerea partidului. Pentru propunerile vehiculate de modificare a statutului partidului, ori de realegerea vicepreşedinţilor, urmează o nouă reuniune a Comitatului executiv în care să se decidă aceste modificări - a precizat purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre. 

"Mai râmăne să avem un Comitet executiv până în data de 10 martie, data congresului, în care să discutăm câteva aspecte, dacă se vor face alegeri, dacă se va schimba structura Biroului Permanent, dacă mai sunt şi alte modificări, ce modificări au fost propuse la statut, ce modificări au fost trimise către comisia de analiză la statut în urma comitetelor executive judeţene. Între 22 şi 27 vor fi cele judeţene şi după aceea, între sfarşitul acestora şi data congresului şi cel naţional", a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre. 

În ceea ce priveşte eventualele schimbări din conducerea PSD, două dintre numele cunoscute în partid şi-au făcut publică poziţia. Marian Oprişan doreşte să candideze pentru o funcţie în BPN, iar vicepremierul Paul Stănescu vrea să renunţe la postul de vicepreşedinte al PSD, în vreme ce secretarul general adjunct Codrin Ştefănescu doreşte să rămână în conducerea partidului.


Etichete Paul StănescuMarian OprişanLiviu DragneacongresalegeriPSDconducere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live