Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

7 Februarie 2014
Vizualizari: 1348
Comentează add

Klaus Iohannis, Eugen Nicolăescu, Teodor Athanasiu şi Cristian Buşoi sunt nominalizările anunţate de Crin Antonescu pentru guvernul Ponta.

Conducerea PNL anunţă nominalizarea a patru miniştri

cristina-ghioca

Crin Antonescu. Foto: Arhivă

Liderul PNL, Crin Antonescu, l-a propus pe Klaus Iohannis pentru funcţia de vicepremier şi ministru de interne.

Eugen Nicolăescu a fost nominalizat pentru funcţia de ministru de finanţe, în timp ce Teodor Atanasiu şi Cristian Buşoi au fost propuşi pentru a ocupa funcţiile de ministru al economiei şi respectiv al sănătăţii.

Nominalizările urmează să fie trimise premierului Victor Ponta şi ulterior preşedintelui Traian Băsescu.

După anunţul lui Crin Antonescu, Klaus Iohannis a anunţat că se va folosi de legea care i-ar permite să îşi păstreze funcţia de primar al Sibiului pe perioada eventualului mandat de ministru de interne.

El a spus că a acceptat să fie numit pentru noua funcţie "pentru a îmbunătăţi componenta liberală" a guvernării şi "pentru îmbunătăţirea imaginii partidului".

Postul a rămas vacant după demisia lui Radu Stroe, în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, la care autorităţile ar fi intervenit cu întârziere.

Crin Antonescu a anunţat că propunerile au fost comunicate premierului Victor Ponta, afirmând că primul-ministru a luat act de acestea şi "nu a ridicat obiecţiuni".

Teodor Atanasiu îl înlocuieşte la ministerul economiei pe Andrei Gerea, în vreme ce Eugen Nicolăescu schimbă portofoliul sănătăţii pe cel al finanţelor, la care a fost şef până ieri Daniel Chiţoiu.

Printre liberalii care au mai părăsit guvernul Ponta în 2013 se numără Relu Fenechiu (transporturi), Daniel Barbu (cultură) şi Mona Pivniceru (justiţie).


Etichete Crin AntonescuKlaus IohannisEugen NicolăescuTeodor AtanasiuCristian BuşoisănătateeconomiefinanţteinternevicepremierTraian BăsescuVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live