Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Februarie 2020
Vizualizari: 298
Comentează add

Conducerea PNL a validat echipa guvernamentală

radiojurnal

   

Conducerea PNL a validat astăzi echipa guvernamentală şi programul cu care premierul desemnat Florin Cîţu va veni în Parlament pentru votul de învestitură. Totodată, PNL a aprobat în unanimitate susţinerea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Revine cu informaţii, în direct, redactorul RRA, Alina Bordeiaşu. Bună dimineaţa, Alina, te ascultăm:

Reporter: Singura modificare în componența noului guvern este la Ministerul Finanțelor, unde a fost propus deputatul Ovidiu Heiuș. Toți ceilalți miniștri vor rămâne și în echipa premierului desemnat Florin Cîțu. Lista cabinetului și programul de guvernare actualizat vor fi depuse astăzi la Parlament. Premierul desemnat Florin Cîțu spunea că are un singur mandat, acela de a forma o majoritate care să-l susțină în noul executiv.

Florin Cîțu: S-a luat decizia să se formeze o echipă de negociere din care fac eu parte, liderii de grup, preşedintele Partidului Naţional Liberal şi prim-vicepreşedinţii Partidului Naţional Liberal, pentru a începe negocierile săptămâna viitoare cu celelalte partide parlamentare pentru a forma o majoritate. Începând de luni, vom avea un calendar pentru aceste negocieri, pentru a forma o majoritate şi, bineînţeles, eu sper că Partidul Social Democrat nu va tergiversa și de această dată calendarul. Sper să avem cât mai rapid audierile miniștrilor și votul în parlament, pentru că este nevoie în acest moment.

Reporter: Florin Cîţu mai spunea că sunt câteva modificări și în programul de guvernare la capitolul Transporturi, unde a apărut situația de la CFR Marfă și în sănătate, pentru că ne confruntăm cu problema coronavirusului. Tot în ședința de astăzi, liberalii au votat în unanimitate pentru susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Nicușor Dan a fost și el prezent și a declarat că votul este unul de responsabilitate, luat în interes public.
 


Etichete PNLFlorin Cituguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live