Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

14 Iunie 2012
Vizualizari: 1641
Comentează add

Preşedintele democrat-liberalilor şi întreaga conducere a Biroului Permanent Naţional al PDL şi-au depus demisiile, a anunţat Emil Boc. Liderul PDL a adăugat că nu va mai candida la funcţia de preşedinte al partidului.

Conducerea PDL şi-a depus demisiile

paul-poterasi

Preşedintele PDL anunţă demisia întregii conduceri a partidului. Foto: Agerpres.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat joi seara, după întâlnirea Biroului Permanent Naţional al partidului, că întreaga conducere şi-a prezentat demisia.

Liderul PDL a adăugat că duminică va avea loc o nouă întâlnire o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească detaliile organizării Convenţiei Naţionale extraordinare.

Emil Boc a spus că PDL a traversat România prin criză, iar "măsurile luate de guvernarea PDL au fost bune şi corecte, dar au afectat electoral partidul".

Preşedintele democrat-liberalilor a mai spus că actuala conducere va asigura interimatul până la congres.

Emil Boc a afirmat că nu va mai candida la funcţia de preşedinte al partidului şi a precizat că "mă voi ocupa de problemele de la primăria municipiului Cluj".

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, joi seară, în pauza şedinţei Colegiului Director, că este obligat, ca preşedinte al formaţiunii, să găsească o soluţie care să îi unească pe reprezentanţii PDL, nu să îi dezbine.

Liderul PDL a precizat că în şedinţa liderilor PDL s-a analizat rezultatul alegerilor locale.
   
Emil Boc a mai spus că s-a discutat despre posibilităţile de maximizare a scorului electoral la alegerile din toamnă.
   
"Avem variante diferite pe care le analizăm, le votăm şi luăm o decizie", a spus preşedintele democrat-liberalilor.
   
El a refuzat să precizeze care sunt variantele respective.
   
"Eu, ca preşedinte, sunt obligat să găsesc o soluţie care să ne unească, nu să ne dezbine. Acesta va fi obiectivul meu, să găsesc o soluţie care să ne lase uniţi, nu dezbinaţi", a spus Boc.
   
Şedinţa Colegiului Director al PDL a început la ora 14 şi a durat aproape şapte ore.

Este pentru prima dată după 2004 când PDL obţine la alegerile sub 20% din sufragii.

Emil Boc este preşedintele partidului din 2005.

Preşedintele PDL a fost premier al României din decembrie 2008 până în februarie 2012 când şi-a dat demisia.

Conducerea guvernului a fost preluată de Mihai Răzvan Ungureanu care a fost demis prin moţiunea de cenzură adoptată de parlament în aprilie 2012.

Emil Boc a fost ales primar al Clujului în urma alegerilor din 2012, funcţie pe care a mai deţinut-o după mandatele din 2004 şi 2008.

Presiune din partea filialelor

În urma alegerilor locale, unii şefi ai filialelor PDL şi-au anunţat demisiile.

Primul semnal a venit din partea Organzaţiei Bucureşti, unde liderul Elena Udrea şi-a anunţat încă de marţi demisia din fruntea filialei.

Ea a fost urmată şi de liderul Organizaţiei sector 6, Cristian Poteraş, care a pierdut alegerile pentru primăria locală.

După alegerile locale mai mulţi lideri locali au cerut demisia conducerii partidului.

Cel mai tranşant a fost liderul Organziaţiei Dolj, Radu Berceanu, care spunea că Biroul Permanent al PDL, forul de conducere al partidului, trebuie şă-şi asume în totalitate responsabilitatea pentru rezultatele obţinute în alegeri.

"Trebuie - conducerea centrală a partidului - să demisioneze. Nu Emil Boc, ci 30 şi câţi sunt ei, 40 vicepreşedinţi, în afară de cei care au plecat la alte partide, cei care vor să fie şefi.

"Nu se poate să vrei să fii şef, dar după aceea să nu ai nici o responsabilitate, când se întâmplă ceva să zici: ce, domnule, ce critică Berceanu ăla aşa de mult? Dar el ce a făcut? Păi eu ce să fac? Eu nu am fost. Dacă eram, făceam şi când am fost am făcut", a declarat Radu Berceanu.

PDL nu s-a confruntă numai cu nemulţumirile filialelor.

Un exemplu a fost cel al senatorului Sorina Plăcintă, care miercuri şi-a anunţat plecarea din PDL şi afilierea la grupul PNL.

Liderul senatorilor liberali Puiu Haşotti spunea că valul de demisii din PDL va continua.

"Da, este adevărat. Vor fi încă parlamentari care vor veni în Partidul Naţional Liberal sau în Partidul Social Democrat de la PDL. Nu vă pot spune nici câţi, nici cine. Este nevoie să avem o majoritate în Senat pentrua ne asigura şi majoritatea în Biroul Permanent.

"De vreme ce, dacă nu mă înşel, opt senatori au câştigat alegerile locale, exista riscul până astăzi ca guvernul să nu fie reprezentat de o majoritate în Senat", a declarat Puiu Haşotti.


Etichete Emil BocBiroul Permanent NaţionalPDLdemisie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live