Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

11 Martie 2011
Vizualizari: 2102
Comentează add

Partidul Jobbik a organizat la Târgu Mureş prima şedinţă în afara graniţelor Ungariei. Potrivit preşedintelui partidului, gruparea politică este interesată de problemele maghiarilor de peste hotare.

Conducerea partidului ungar Jobbik s-a reunit în România

raul-matis-targu-mures

Conducerea Jobbik s-a reunit la Târgu Mureş. Foto: Raul Matiş

Partidul Jobbik  - "Mişcarea pentru o Ungarie mai bună" a organizat la Târgu Mureş prima întâlnire a prezidiului formaţiunii în afara graniţelor Ungariei, devenind astfel primul partid ungar a cărui conducere se întâlneşte în afara frontierelor ţării vecine.

Preşedintele partidului, Vona Gabor a declarat că Jobbik nu este un partid extremist, care caută declanşarea unor conflicte, ci că este interesat de realităţile şi problemele maghiarilor de peste hotare.

Potrivit acestuia, Jobbik urmăreşte trei obiective în privinţa maghiarilor din Transilvania, şi anume sprijinirea unui număr câr mai mare de maghiari în vederea obţinerii cetăţeniei ungare şi, implicit, a dreptului de vot, obţinerea autonomiei acestei comunităţi, precum şi construirea unei relaţii cât mai strânse din punct de vedere cultural şi economic cu aceştia.

Vona Gabor a arătat că ţările din Centrul şi Estul Europei, membre al Uniunii Europene, ar trebui să ajungă la o reconciliere istorică şi să colaboreze cât mai strâns.

Liderul Jobbik a precizat că politica Uniunii Europene se îndreaptă într-o direcţie greşită şi că Tratatul de la Lisabona a conferit putere doar ţărilor din vest, care de fapt au şi format Uniunea Europeană.

El este de părere că ţările din centrul şi estul Europei sunt legate de prea multe probleme şi nu le pot susţine separat, motiv pentru care Jobbik susţine ideea ca aceste ţări să aibă un punct de vedere comun şi să înfiinţeze foruri regionale.

Membrii prezidiului Jobbik care au participat la şedinţa de la Târgu Mureş sunt Vona Gabor - preşedintele Jobbik, vicepreşedintele Balczo Zoltan, care este şi vicepreşedintele Parlamentului ungar, europarlamentarii Szegedi Csanad şi Novak Elod, parlamentarii Gyure Csaba şi Szabo Gabor.


Etichete Ştiri CentruJobbikUngariaTârgu Mureş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live