Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

25 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1352
Comentează add

Premierul Dacian Cioloş a cerut demiterea şefilor de la ISU București şi demersuri ca aceştia să nu mai lucreze niciodată în sistem.

Conducerea ISU București ”trebuie demisă, nu suspendată”

catalina-cretu

Premierul Dacian Cioloș. Foto: gov.ro.

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a fost suspendată în urma unei anchete legate de incendiul de la Clubul Colectiv.

Ministerul de Interne a precizat că instituţia nu ar fi făcut verificări la Fabrica Pionierul şi la Club, deşi se ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Premierul Dacian Cioloş a cerut demiterea şefilor de la ISU şi demersuri ca aceştia să nu mai lucreze niciodată în sistem.  

Conducerea ISU Bucureşti trebuie demisă, consideră premierul Dacian Cioloş.

Mai mult, şefii acestei instituţii nu trebuie să mai rămână nici în sistem.

Dacian Cioloş a precizat la începutul şedinţei de guvern că situaţia de la ISU Bucureşti indică probleme structurale, şi nu doar o situaţie punctuală în cazul Clubului Colectiv.

Premierul a afirmat că ISU ştia de problemele de la Colectiv, însă s-a mulţumit doar să mai adauge o hârtie la birocraţia românească, şi nu să verifice în teren situaţia existentă şi semnalată încă din luna septembrie de către o societate comercială.

În acest sens, şeful executivului i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat să elaboreze în cel mai scurt timp un program de reformă şi restructurare a instituţiei.

”Sunt aproape convins că nu e o situaţie singulară, probabil nu e doar la Bucureşti şi de asta aş vrea să văd în perioada imediat următoare din partea domnului Arafat o analiză şi un plan de acţiuni acolo pentru o restructurare a ISU”, a afirmat Dacian Cioloș.  

Conducerea ISU a fost suspendată, în contextul în care, cu o lună înaintea tragediei din Clubul Colectiv, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă primise un fax în care se cerea prezenţa unui echipaj al pompierilor la Club, la un eveniment care urma să se desfăşoare acolo.

Cei de la Inspectoratul General au transmis faxul celor de la ISU Bucureşti, care trebuia să asigure prezenţa echipajelor de pompieri la Colectiv.

Acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, în noaptea tragediei, autorităţile au susţinut că nu ştiau de existenţa Clubului Colctiv.

În urma incendiului, 60 de persoane au murit, iar alte câteva zeci sunt internate în spital.

Între timp, ministrul de interne, Petre Tobă, a anunţat că i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat ca toată situaţia referitoare la implicarea conducerii ISU Bucureşti în cazul incendiului de la Clubul Colectiv să fie înaintată de urgenţă la DNA pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei.


Etichete conducerea ISU București ”trebuie demisănu suspendată”Dacian Cioloș#Colectivpompieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live