Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

10 Ianuarie 2018
Vizualizari: 720
Comentează add

La Cotroceni, conducerea grupului OMV Petrom i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis strategia de dezvoltare a companiei

Conducerea grupului OMV Petrom la preşedintele Klaus Iohannis

oana-bala

   

Strategia de dezvoltare a companiei OMV Petrom include şi o creştere a gradului de internaţionalizare a Petrom, precum şi o creştere a investiţiilor începând cu anul acesta.

În discuţiile de la Palatul Cotroceni, şeful statului a insistat asupra importanţei infrastructurii în domeniul energetic, ca mijloc de creştere a securităţii naţionale şi regionale.

OMV Petrom, cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est este şi cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al ţării.

Directorul general al OMV, Rainer Seele, a subliniat, totodată, nevoia de predictibilitatea cadrului fiscal şi legislativ care trebuie să susţină performanţele companiilor şi dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil şi competitiv. În ceea ce priveşte parteneriatul dintre OMV Petrom şi ExxonMobil pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep, acesta continuă să reprezinte un interes major atât pentru România, cât şi pentru investitori.

La rândul său, şeful statului a reiterat importanţa infrastructurii în domeniul energetic pentru creşterea securităţii energetice la nivel naţional şi regional. În acest sens, stadiul lucrărilor la infrastructura de transport oferă perspective bune pentru asigurarea unei capacităţi de transport funcţionale în momentul începerii exploatării resurselor din Marea Neagră.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că OMV Petrom va continua să înregistreze rezultate deosebite în planul performanţelor economice.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est şi a contribuit la bugetul de stat cu peste 24,5 miliarde de euro sub formă de taxe, impozite şi dividente, plătite în perioada 2015-2017.   

Aamintim că tot ieri, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a numit-o pe Christina Verchere în funcţia de preşedinte al Directoratului şi director general executiv al OMV Petrom. Cel mai târziu, din mai 2018, ea o va înlocui în funcţie pe Mariana Gheorghe, după cum anunţă un comunicat al companiei. 


Etichete OMVKlaus IohannisRainer SeeleExxonMobiPetromChristina VerchereMariana Gheorghe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live