Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 August 2018
Vizualizari: 677
Comentează add

În cadrul sesiunii ar fi urmat să se discute înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a violenţelor de la protestul din 10 august.

Conducerea Cam. Deputaților respinge sesiunea extraordinară dorită de PNL

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Liberalii condamnă refuzul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la finalul Biroului Executiv al PNL, că astfel au fost încălcate regulile care stau la baza funcţionării Parlamentului.

El a precizat că liberalii studiază căile de atac în acest sens.

Ludovic Orban: În faţa acestei situaţii, sigur, reprezentanţii noştri în Biroul Permanent al Camerei solicită convocarea sesiunii de către preşedinte şi abia după convocarea sesiunii de către preşedinte, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor să aprobe programul de lucru şi ordinea de zi pe fiecare din zilele sesiunii extraordinare. Noi am iniţiat convocarea sesiunii, preşedintele Camerei a refuzat să convoace sesiunea extraordinară, asta e situaţia în care ne găsim. Noi avem proiectele de hotărâri pentru cele două Comisii de anchetă, textul moţiunii simple împotriva ministrului Carmen Dan. Faptul că nu se realizează această sesiune extraordinară este vina exclusivă a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care arată încă o dată că nu dă doi bani pe regulamente, pe democraţie.

Solicitarea partidelor din opoziţie pentru convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară, în perioada 20-24 august, a fost respinsă în şedinţa Biroului Permanent de astăzi.

În cadrul sesiunii ar fi urmat să se discute înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a violenţelor de la protestul din 10 august.

Preşedintele delegat al Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, a declarat că solicitarea opoziţiei nu întruneşte toate prevederile regulamentare: 

Carmen Mihălcescu: În momentul de faţă, nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare această solicitare, în sensul în care, potrivit articolului 72 din regulament ar fi trebuit să fie însoţită de un proiect de hotărâre prin care se specificăm într-adevăr denumirea comisiilor de anchetă, obiectivele acesteia. În plus, s-a constatat că unele semnături sunt diferite. Toate aceste lucruri înseamnă practic că regulamentul nu a fost respectat, motiv pentru care această sesiune extraordinară nu poate fi convocată.

 

Etichete camera deputatilorprotest 10 augustliviu dragnealudovic orbansesiune extraordinară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live