Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

16 Martie 2020
Vizualizari: 1193
Comentează add

Dezbaterile vor avea loc prin sistemul de teleconferință audio, iar votul va fi electronic.

Conducerea Parlamentului va vota joi decretul privind starea de urgență

amalia-bojescu

Foto: Arhivă.

Conducerea Parlamentului a decis ca joi, la prânz, să fie votat în plenul reunit decretul emis de președintele Klaus Iohannis cu privire la starea de urgență.

Dezbaterile vor avea loc prin sistemul de teleconferință audio, iar votul va fi electronic.

Şedința va fi transmisă pe internet, pe pagina Camerei Deputaților.

Starea de urgență este necesară pentru a lua cele mai bune decizii pentru gestionarea efectelor crizei de coronavirus, susține șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă.

El subliniază că nu vor fi afectate drepturile și libertățile cetățenilor, iar Guvernul va putea lua mai repede măsuri pentru aprovizionarea cu materiale sanitare sau medicamente.

PSD va urmări ca toate măsurile economice să corespundă integral stării de urgență şi apreciază faptul că unele din propunerile social-democrațiior au fost preluate în decret.

Cu toate acestea, afirmă senatorul PSD Titus Corlățean, nu este corectă plafonarea prețurilor la utilități la nivelul prețului mediu din ultimele trei luni, iar în privința domeniului medical sunt necesare criterii clare pentru angajarea de personal.

USR va vota în parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgență, pentru că este nevoie de măsuri speciale de combatere a crizei, care să fie aplicate proporțional.

Și PMP anunță că va vota actul asumat de președinte, chiar dacă nu cuprinde măsuri specifice pentru reducerea efectelor economice.

O decizie asemănătoare a luat și PRO România, pentru că este nevoie de ordine și reguli stricte, nu de răzbunări și jocuri politice.

Și ALDE salută decretarea stării de urgență și atrage atenția ca drepturile și libertățile individuale să nu fie restrânse excesiv.

R.S.


Etichete Conducerea Parlamentuluidecretul privind starea de urgențăcoronavirusromaniaguvern(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live