Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Joi, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Februarie 2018
Vizualizari: 626
Comentează add

România şi Polonia sunt împotriva condiţionării fondurilor europene de situaţia statului de drept şi a independenţei justiţiei, spun miniștrii de externe ale celor două țări.

Condiţionarea fondurilor europene,"o încălcare grosolană a principiilor UE"

radiojurnal

Foto: mae.ro

România şi Polonia sunt împotriva condiţionării fondurilor europene de situaţia statului de drept şi a independenţei justiţiei - au declarat astăzi la Bucureşti miniştrii de externe ai celor două ţări.

Şeful diplomaţiei poloneze, Jacek Czaputowicz, a apreciat că fondurile nu reprezintă o favoare făcută de UE, ci o compensare parţială pentru că Polonia şi-a deschis piaţa companiilor europene.

Şi ministrul român de externe Teodor Meleşcanu a avut aceeaşi opinie.

Teodor Meleşcanu: "Din punctul meu de vedere ar constitui o încălcare grosolană nu numai a prevederilor din tratate, dar şi a principiilor fundamentale ale UE care au ca un obiectiv fundamental solidaritatea şi asigurarea convergenţei între economiile statelor membre. În mod evident, politica de fonduri de coeziune, politica agricolă comună sunt instrumente pentru a creşte convergenţa dintre economiile ţărilor mai dezvoltate din UE şi ţările noastre. Nu este într-adevăr niciun fel de operă de caritate".

România este un beneficiar net de fonduri europene, spune comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Ea a explicat la Radio România Actualităţi că ţara noastră contribuie cu mai puţin la bugetul Uniunii decât statele mai vechi membre, dar primeşte sume mai mari, pentru că are decalaje de dezvoltare.

Corina Creţu a mai anunţat că în prezent se discută despre posibilitatea de a se condiţiona accesarea fondurilor europene de respectarea statului de drept din cauza unor derapaje din câteva state membre


Etichete RomâniaPoloniaîmpotriva condiţionării fondurilor europene de situaţia statului de drept şi a independenţei justiţieiuecemaeteodor melescanujacek czaputowiczfonduri europenecorina cretu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live