Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Octombrie 2019
Vizualizari: 565
Comentează add

Liderul USR, Dan Barna, a anunţat că vor mai exista şi alte negocieri cu PNL.

Condițiile USR pentru susținerea guvernului premierului desemnat, L. Orban

radiojurnal

 Președintele USR, Dan Barna, și-a depus candidatura la BEC. Foto: Petruta Dinu.

USR condiţionează susţinerea cabinetului pe care premierul desemnat, Ludovic Orban, îl va forma de modul în care PNL se va raporta, în Parlament, la propunerea ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, la iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", dar şi la modificările care trebuie aduse legilor justiţiei.

După discuţiile de astăzi cu Ludovic Orban, liderul USR, Dan Barna, a anunţat că vor mai exista şi alte negocieri cu PNL.

"A fost o primă discuție, o să vedem ce se va întâmpla luni și marți cu inițiativele despre care am vorbit, cu fără penali, cu primari în două tururi și cu recursul compensatoriu. Am stabilit să ne revedem marți după-amiază sau miercuri dimineața pentru încă o rundă de consultări și pentru eventuale decizii. În măsura în care aceste inițiative trec, e într-adevăr un mesaj că lucrurile se schimbă în România, chiar suntem curioși ce partid politic ar putea să voteze astăzi împotriva inițiativei "Fără penali în funcții publice"", a declarat liderul USR, Dan Barna.

La rândul său, premierul desemnat, Ludovic Orban, a arătat că PNL şi USR sunt parteneri vechi, care au luptat împreună împotriva PSD, şi contează pe susţinerea USR pentru noul guvern.

"Cred că lucrurile sunt foarte simple, noi suntem parteneri, nu de ieri, de astăzi. Suntem niște parteneri care ne-am angajat într-o bătălie împotriva PSD-ului, în care am oprit împreună Codul de procedură penală, o mulțime de inițiative pe care le-am atacat împreună la Curtea Constituțională și în care am reușit să împiedicăm intrarea în vigoare a foarte multor prostii pe care a vrut să le facă PSD. Cred că acest parteneriat este un parteneriat onest din partea PNL și contez pe susținerea USR în învestirea Guvernului", a spus Ludovic Orban.

 

Etichete ludovic OrbanDan BarnaUSRPNLnegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live