Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

13 Aprilie 2020
Vizualizari: 302
Comentează add

Muncitorilor trebuie să li se asigure echipament de protecţie, mască şi mănuşi, iar muncitorii sezonieri nu vor fi aduşi la aeroport cu mai mult de patru ore înainte de decolare.

Condiţiile în care românii pot pleca la munci sezoniere în străinătate

costin-grigore

  Prune.                            Foto: captură video.

Autorităţile au reglementat condiţiile în care românii pot pleca la munci sezoniere în străinătate, printr-un ordin al ministrului transporturilor, care a intrat în vigoare la miezul nopţii.

Actul normativ prevede că toate cursele aeriene de tip charter care transportă muncitori sezonieri români trebuie programate la un interval minim de patru ore una de cealaltă.

Ordinul impune agenţiilor de recrutare să le asigure oamenilor echipament de protecţie, mască şi mănuşi, iar muncitorii sezonieri nu vor fi aduşi la aeroport cu mai mult de patru ore înainte de decolare, precizează comunicatul Ministerului Transporturilor.

Agentul sau agenţiile de recrutare vor organiza transportul muncitorilor doar după ce primesc acordul aeroportului. În plus, trebuie să aibă în aerogară o persoană care să asigure asistenţă pasagerilor, inclusiv în situaţia întârzierii sau anulării zborului.

Acest act normativ a fost elaborat după ce vineri, 10 aprilie, la Cluj-Napoca, aproape 1500 de muncitori sezonieri au stat îngrămădiţi în faţa aeroportului, fără a fi respectate regulile de distanţare socială impuse de epidemia de coronavirus.

(S.S.)


Etichete muncitoriagriculturăordin ministrucondiții

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live