Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 August 2019
Vizualizari: 326
Comentează add

În zilele caniculare, angajatorii riscă amenzi dacă nu le asigură salariaţilor condiţii minime de protecţie, anunţă inspectorii de muncă.

Condiţii de muncă în zile caniculare

florin-lepadatu

 

În zilele caniculare, angajatorii riscă amenzi dacă nu le asigură salariaţilor condiţii minime de protecţie, anunţă inspectorii de muncă.

Cu detalii despre acest subiect, corespondentul Radio România Actualităţi, Adrian Lungu: "Conform legislaţiei în vigoare, angajatorii sunt obligaţi să asigure condiţii minime pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor, respectiv reducerea intensităţii, a ritmului activităţilor fizice şi asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static ori a perioadelor de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite, asigurarea apei câte 2 până la 4 litri de persoană pe schimb, asigurarea echipamentului individual de protecţie şi chiar a duşurilor.

Tot pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale în condiţii de temepraturi extreme, angajatorii trebuie să urmărească depistarea din timp a salariaţilor care au contraindicatii pentru munca la temperaturi crescute, să asigure primul ajutor şi transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate sau trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă.

De asemenea, angajatorii pot reduce programul de muncă în cazul persoanelor cu afecţiuni care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme.

Nerespectarea acestor reguli poate fi sancţionată cu amendă."


Etichete Muncitori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live