Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

24 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1540
Comentează add

Foştii miniştri ai justiţiei şi comunicaţiilor, Tudor Chiuariu şi Zsolt Nagy au primit trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, respectiv patru ani cu suspendare.

Condamnări cu suspendare în dosarul Poşta Română

diana-surdu

Foto: Arhivă.

Foştii miniştri ai justiţiei şi comunicaţiilor, Tudor Chiuariu şi respectiv Zsolt Nagy, au fost condamnaţi vineri la pedepse cu suspendare în dosarul Poşta Română.

Sentinţa definitivă este diferită de cea precedentă.

Fostul ministru al justiţiei Tudor Chiuariu a primit o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, iar timp de şase ani va trebui să se supună mai multor obligaţii.

Lunar trebuie să se prezinte la serviciul de probaţiune şi să anunte orice schimbare de domiciliu sau deplasare mai lungă de opt zile.

Fostul ministru al comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare şi se va supune unui termen de încercare timp de opt ani.

La Fond, Tudor Chiuariu fusese achitat pentru abuz în serviciu, iar Zsolt Nogy primise o pedeapsă de trei ani şi şase luni.

Ceilalţi trei directori ai Poştei Române care au fost implicaţi în acest dosar, primiseră pe fond pedepse de peste cinci ani de închisoare cu executare.

La decizia definitivă, Dan Mihai Toader a primit patru ani de închisoare cu suspendare, fostul director Andrei Marinescu o pedeapsă de trei ani şi şase luni cu suspendare, iar Emanoil Lepădatu a fost achitat.

Potrivit DNA, între 2005 şi 2007 reprezentanţii companiei naţionale au contribuit la trecerea ilegală a unui imobil din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a unei firme.

Prejudiciul a fost estimat la 8,6 milioane de euro.

În 2012, Tudor Chiuariu a fost achitat pentru abuz în serviciu, iar Zsolt Nagy a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.


Etichete Poşta RomânăjustiţieDNAjudecatăinstanţăprocesdosare penalemagistraţiprocuroriTudor ChiuariuZsolt Nagyprejudiciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live