Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Iaşi

14 Martie 2019
Vizualizari: 728
Comentează add

Trei preoţi au fost condamnaţi la închisoare pentru şantaj, victima şantajului fiind fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul.

Condamnare fără precedent în Biserica Ortodoxă Română

radio-romania-iasi

 

Curtea de Apel Iaşi a pronunţat joi, 14 martie, sentinţa definitivă în dosarul în care trei preoţi au fost judecaţi pentru şantaj, persoana vătămată fiind fostul episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanul.

Condamnarea este una fără precedent pentru Biserica Ortodoxă Română. După ce Tribunalul Vaslui a dispus condamnarea cu suspendare a celor trei preoţi, Curtea de Apel Iaşi a admis apelul formulat de procurorii DNA şi fostul episcop al Huşilor şi a desfiinţat sentinţa instanţei de fond, agravând pedepsele.

Astfel, judecătorii au dispus condamnarea la trei ani şi şase luni închisoare în regim de detenţie a fostului arhimandrit al Episcopiei Huşilor, Sebastian Jitaru, şi la câte trei ani de închisoare cu executare a preoţilor Gheorghe Damian şi Mihail Bumbu.

În plus, judecătorii au interzis celor trei clerici să mai profeseze ca preoţi timp de cinci ani după executarea pedepselor.

Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Iaşi este definitivă. Cei trei preoţi au fost acuzaţi că l-au şantajat pe fostul episcop cu materiale compromiţătoare. Cei trei au fost încarcerați joi, 14 martie.


Etichete Corneliu BârlădeanulBORBisericaşantajVasluiDNAarhimandrit al Episcopiei HuşilorSebastian JitaruGheorghe DamianMihail Bumbu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live