Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

29 August 2020
Vizualizari: 1468
Comentează add

Concertul de deschidere, care se va desfășura fără public, va începe la ora 18:00, la Ateneul Român, și va fi susținut de Orchestra Filarmonicii George Enescu.

Concursul Internațional George Enescu începe azi

mihaela-helmis

Arhivă Foto: Alexandru Dolea.

Astăzi începe Concursul Internațional George Enescu. Concertul de deschidere, care se va desfășura fără public, va începe la ora 18:00, la Ateneul Român, și va fi susținut de Orchestra Filarmonicii George Enescu.

În program sunt incluse trei lucrări, dintre care primele două sunt prime audiții absolute. Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical și online pe site-ul Festivalului George Enescu.

Directorul executiv al Concursului, Mihai Constantinescu, a vorbit despre importanța organizării acestui eveniment în contextul pandemiei.

Mihai Constantinescu: Este un semnal pe care îl dăm lumii întregi că muzica trebuie să continue. George Enescu, în „Oedipe”, Sfinxul la un moment dat spune: cine este mai presus decât omul?; și George Enescu a găsit această formulă, care nu este în literatura originală, și a zis: omul este mai presus de destin. Prin acest concurs, încercăm, într-adevăr, să fim peste destin în acest moment, pentru că destinul ne-a pus în fața unor greutăți foarte mari şi pe care sperăm să le trecem și pe care dorim ca toată lumea să le treacă, și inclusiv noi.

Radio România este coproducător al Concursului Internațional George Enescu, programat să se desfășoare în două etape distincte. Prima - între 29 august și 20 septembrie, iar semifinalele și finalele fiecărei secțiuni vor avea loc în luna mai a anului viitor.


Etichete (ii)concertgeorge enescuconcurs

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live