Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

30 August 2022
Vizualizari: 2101
Comentează add

Între 4 și 18 septembrie, unul dintre evenimentele vieții muzicale românești, Concursul internațional “George Enescu”, poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical.

Concursul Internațional "George Enescu", în direct la Radio România Muzical

radio-romania

Foto: Radio Romania.

Între 4 și 18 septembrie, unul dintre evenimentele vieții muzicale românești, Concursul internațional “George Enescu”, poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical.

Concertul de deschidere din 4 septembrie de la Ateneul Român, cele trei finale cu orchestră, precum și cele 5 recitaluri susținute de membri ai juriilor și laureați ai edițiilor precedente vor fi transmise live de Radio România Muzical, care continuă astfel colaborarea cu o tradiție de 64 ani care există între concursul George Enescu și corporația publică Radio România.


De asemenea, semifinalele de la cele trei secțiuni ale concursului - violoncel, vioară și pian - vor fi înregistrate și retransmise ulterior, începând cu luna octombrie 2022.


Parte dintre transmisiunile în direct pot fi ascultate și la Radio România Cultural.


La propunerea Radio România Muzical, concertul de deschidere a Concursului George Enescu 2022 este și parte a Stagiunii de vară Euroradio, unul dintre cele mai importante proiecte din cadrul EBU (European Broascasting Union), reunind concerte și recitaluri derulate la cele mai importante festivaluri europene.


În iulie 2022, Radio România Muzical a realizat înregistrări de studio cu violonistul Valentin Șerban, câștigătorul ediției 2020-2021 a concursului Enescu; în octombrie 2022, sunt programate înregistrări cu violoncelistul Ștefan Cazacu, laureat, de asemenea, al precedentei ediții a concursului Enescu. Este o parte din strategia postului public de conservare și promovare a valorilor artei interpretative românești, în special a tinerilor muzicieni.

Programul complet al transmisiunilor directe de la Radio România Muzical:


Etichete exclusiv onlineconcursul international george enescurrmradio romania muzicalradio romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live