Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

24 Mai 2015
Vizualizari: 1306
Comentează add

La Palatul Copiilor din Tulcea, a avut loc astăzi, festivitatea de premiere a celei de-a XXIII-a ediţii a Concursului Internaţional de Interpretare "George Georgescu".

Concursul Internaţional de Interpretare "George Georgescu"

irinel-calin-tulcea

Concursul Internaţional de Interpretare "George Georgescu". Foto: concursulgeorgegeorgescu.ro

La Palatul Copiilor din Tulcea, a avut loc astăzi, festivitatea de premiere a celei de-a XXIII-a ediţii a Concursului Internaţional de Interpretare "George Georgescu". 

Evenimentul este dedicat marelui dirijor născut la Sulina, în judeţul Tulcea.  
 
Cea de-a XXIII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală "George Georgescu" a adunat la Tulcea aproape 300 de elevi de la 22 de licee de artă din ţară şi din Republica Moldova şi, după două zile de concurs, azi a avut loc gala laureaţilor. 
 
Marele premiu a fost câştigat de o elevă a Liceului de Muzica "Sigismund Toduţă" din Cluj, violonista Maria Marica. 
 
"Este pentru prima dată când m-am aflat aici. Am fost încântată de nivelul concurenţilor extrem de talentaţi aici. M-am bucurat extrem de mult mai ales că există o secţie de muzică de cameră, nu există la multe concursuri în ţară şi mi se pare, într-adevăr, un concurs valoros", a spus Maria Marica.  
 
Pentru juriul acestui concurs, decizia nu a fost una uşoară pentru că au fost şi alţi elevi talentaţi, iar desemnarea câştigătoarei a fost una la limită, după cum o recunoaşte profesorul universitar Ionel Voineag, fost prim-solist al Operei din Bucureşti.  
 
"Eu, personal, am votat-o pe această domnişoară, dar votul a fost foarte strâns, în gală a mai fost un pianist foarte bun, o cântăreaţă de la Tulcea foarte valoroasă", a spus Ionel Voineag.  
 
Pe lângă diplomele care au recompensat evoluţia elevilor la acest concurs, organizatorii au acordat participanţilor şi premii în bani, marele premiu fiind în valoare de 1.000 de euro la această ediţie.

Etichete Ştiri sud-estLa Palatul Copiilor din TulceaConcursul Internaţional de Interpretare "George Georgescu"elevă a Liceului de Muzica "Sigismund Toduţă" din Clujviolonista Maria Marica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live