Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ - continuare Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Aprilie 2019
Vizualizari: 597
Comentează add

Cetatea medievală din Sighişoara va avea parte de un concurs de internaţional de soluţii pentru restaurarea întregii fortificaţii.

Concurs internaţional de soluţii pentru cetatea Sighişoara

radu-dobritoiu

Cetatea medievală din Sighişoara va avea parte de un concurs de internaţional de soluţii pentru restaurarea întregii fortificaţii. Anunţul a fost făcut astăzi de către directorul Institutului Naţional al Patrimoniului, Ştefan Bâlici, prezent la o conferinţă, organizată de Ministerul Culturii la Sighişoara.

Reporter RRA : Calitate în restaurare, este principalul motiv pentru care Institutul Naţional al Patrimoniului a ales o procedură nouă pentru salvarea cetăţi medievale din Sighişoara - spune directorul Ştefan Bâlici:

Ştefan Bâlici: Am ales soluţia concursului, pentru alegerea proiectantului pentru restaurare, concurs internaţional de soluţii pe care îl vom realiza într-un parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, bazându-ne pe regulamentul pentru concursuri al UNESCO şi UIA, Uniunea Internaţională a Arhitecţilor.

Reporter RRA : Procedura aleasă pentru restaurarea fortificaţiei de la Sighişoara va dura mai multe decât procedura obişnuite de atribuire publică -e xplică directorul Institutului Naţional al Patrimoniului din România.

Ştefan Bâlici: Are două etape, etapa de concurs şi de abia după aceea începe negocierea cu câştigătorul şi atribuirea contractului de proiectare, ceea ce face ca durata până la începerea lucrărilor de restaurare să fie de minimum doi ani şi jumătate, Între timp, vom adopta toate măsurile necesare să nu se mai producă alte deteriorări, intervenţii de urgenţă pentru a ne asigura că nu se mai produc alte pierderi de materiale istorică

Reporter RRA : Ştefan Bâlici mai spune că planul este ca pe perioada restaurării să nu fie afectaţi turismul în zonă şi nici locuitorii cetăţii să nu aibă de suferit.
 


Etichete Cetatea SigisoaraŞtefan Bâlici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live