Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Concurs de fotografie, "Viaţa în oraşele europene"

Anul acesta concursul organizat de Agenţia Europeană pentru Mediu are ca temă calitatea vieţii din oraşele de pe continent.

 Concurs de fotografie, "Viaţa în oraşele europene"

Articol de Costin Grigore, 19 Aprilie 2016, 09:29

Viaţa în oraşele europene este tema unui nou concurs de fotografie organizat de Agenţia Europeană pentru Mediu.

Invită locuitorii din toată Europa să spună, prin fotografiile lor, cat de bine sau rău se trăieşte în oraşele lor, cum au reuşit, sau nu, să rezolve autorităţile problemele urbane.

Termenul de final de înscriere este 15 august. Premiile sunt în bani.

AUDIO: Europa la zi. Euranet Plus.

Pentru a vă înscriere în competiţie nu trebuie decât să faceţi câteva fotografii, prin care să spuneţi o poveste despre oraşul în care trăiţi, fie că va fi una pozitivă sau una negativă.

Anul acesta concursul organizat de Agenţia Europeană pentru Mediu are ca temă calitatea vieţii din oraşele de pe continent.

Europenii sunt invitaţi să împărtăşească ce înseamnă oraşul lor pentru ei, să conştientizeze problemele de mediu frecvente în aglomerările urbane şi mai ales că pot contribui direct la diminuarea lor.

Participanţii pot spune în imagini dacă, de exemplu, şi-au schimbat lista de cumpărături şi obiceiurile alimentare pentru aajuta la combaterea schimbărilor climatice.

Dacă fac economie la apă sau dacă ar fi gata să-şi facă o grădină pe terasa blocului.

O altă categorie la care puteţi trimite fotografii se referă la deplasarea în aglomerările urbane.

Care este cel mai rapid şi plăcut mijloc de a ajunge la locul de muncă? Ne este bine sau nu în transportul public? este eficient?

Iar cea de-a treia categorie se referă la oportunităţile de petrecere a timpului liber.

Aproape 75 la sută dintre europeni trăiesc acum în oraşe.

Multe dintre ele se luptă să facă faţă problemelor sociale, economice şi de mediu generate de supraaglomerare, inegalitate socială şi poluare.

În acelaşi timp densitatea mare a populaţiei, înseamnă distanţe mai scurte pană la serviciu, blocurile de locuinţe au nevoie de mai puţină încălzire şi de spaţiu la sol raportat la o persoană.

Găsirea unui echilibru între problemele generate de această densitate mare a poppulaţiei şi menţinerea calităţii vieţii într-un mediu sănătos este cea mai mare provocare pentru zonele urbane ale Europei.

Puteţi spune în imagini dacă în oraşul vostru s-au găsit soluţii sau nu la aceste evoluţii.

Fotografiile trebuie încărcate, pană în 15 august, pe site-ul Agenţiei Europene de Mediu.

Acolo găsiţi si toate detaliile despre organizarea acestui concurs şi procesul de selecţie în secţiunea despre noi / competiţii.

Fotografiile trebuie însoţite şi de o scurtă descriere.

Câştigătorii vor fi anunţaţi prin email, de aceea este important să trimiteţi date de contact corecte.