Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Ianuarie 2020
Vizualizari: 347
Comentează add

Ministerul Sănătăţii urmează să facă publice, marţi, concluziile verificărilor Corpului de Control şi Inspecţiei Sanitare de Stat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Concluziile verificărilor Corpului de Control la Spitalul Floreasca

florin-lepadatu

 Foto MApN

Ministerul Sănătăţii urmează să facă publice, marţi, concluziile verificărilor Corpului de Control şi Inspecţiei Sanitare de Stat la Spitalul Floreasca din Bucureşti în cazul femeii arse în timpul operaţiei şi care ulterior a murit.

Între timp, au fost luate primele măsuri administrative.

Medicul Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef al Secţiei de chirurgie, iar echipa care a făcut operaţia şi spitalul au fost amendaţi de Inspecţia Sanitară.

Mai mulţi medici au protestat faţă de aceste decizii, asigurând asistenţă doar pentru urgenţe majore, iar profesorul Beuran a anunţat că va contesta demiterea pe care o consideră nemotivată.

Reporter Mira Gomboş: "Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, a cărui acreditare a fost suspendată temporar de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, are termen ca până la jumătatea acestei luni să aplice un plan de remediere a tuturor neconformităţilor care au fost constatate în urma tragediei prin care a trecut pacienta ce a luat foc pe masa de operaţie şi nu a mai supravieţuit arsurilor.

Preşedintele ANMCS, Vasile Cepoi, a anunţat că apoi un nou audit va fi făcut la spital, pentru a vedea care sunt rezultatele implementării noilor proceduri şi protocoale.

Vasile Cepoi: "Noi vom lăsa să funcţioneze pe noile reguli spitalul timp de o lună de zile, după care vom face un audit clinic, pentru a vedea care sunt rezultatele implementării noilor proceduri şi protocoale."

Inspecţia Sanitară a aplicat, de asemenea, unităţii medicale şi întregii echipe operatorii amenzi totale de 30.000 de lei, iar profesorul Mircea Beuran, şeful Secţiei Clinice de Chirurgie III, a fost suspendat din funcţie.

În urma analizei întregului material probator, acestuia i se reproşează că a încălcat 10 din 33 de obligaţii ce îi reveneau prin contractul de administrare a secţiei.

Concluzia anchetei este că tragedia a fost cauzată de erori umane."


Etichete Arşiarsuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live