Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2020
Vizualizari: 434
Comentează add

Lev Fejes reprezintă Asociația pentru Relații Comunitare care au organizat astăzi o dezbatere dedicată problemelor persoanelor cu dizabilități.

Concluziile studiului "Transformarea dizabilității în angajabilitate"

radiojurnal

Foto Agerpres

Nu handicapul în sine împiedică persoanele cu dizabilități să acceseze piața muncii, ci barierele din calea angajării și atitudinea societății, este concluzia studiului intitulat "Transformarea dizabilității în angajabilitate", realizat de compania globală specializată în servicii de analiză și managementul datelor, Evalueserve, cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități.

În România sunt 850.000 de persoane cu dizabilități, dintre care 92% sunt adulți, puțin peste jumătate femei și 98% locuiesc cu familia.

Lev Fejes reprezintă Asociația pentru Relații Comunitare care au organizat astăzi o dezbatere dedicată problemelor persoanelor cu dizabilități.


Lev Fejes: Problema majoră a persoanelor cu dizabilități nu este dizabilitatea în sine, ci infrastructura urbană și a locurilor de muncă şi a administrației publice, transporturi la și de la locul de muncă, accesul la educație, lipsa adaptării acestui sistem educațional și discriminarea.


Realizator: În fiecare an, la 3 decembrie, Organizația Națiunilor Unite și agențiile de specialitate ale acesteia marchează Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități cu scopul promovării programelor care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de viață pentru această categorie socială defavorizată.

(RS)


Etichete studiuTransformarea dizabilității în angajabilitate(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live