Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 96
Comentează add

Spania a anunţat că va rezerva vaccinul AstraZeneca celor de peste 60 de ani.

Concluziile Agenţiei Europene pentru Medicamente

florin-lepadatu

 Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, le-a cerut ţărilor Uniunii Europene să se coordoneze şi să vorbească pe o singură voce în privinţa AstraZeneca, pentru a nu alimenta neîncrederea populaţiei.

Miniştrii europeni ai sănătăţii s-au întrunit miercuri seară pentru a examina concluziile Agenţiei Europene pentru Medicamente - EMA, care confirmă în premieră legătura dintre serul companiei britanico-suedeze şi cazurile foarte rare de tromboză.

Chiar dacă EMA a declarat că nu a fost identificat niciun factor de risc specific, cum ar fi vârsta, mai multe guverne europene au decis să restricţioneze utilizarea vaccinului pe criterii de vârstă, care variază însă de la o ţară la alta.

Spania a anunţat miercuri noaptea că va rezerva vaccinul AstraZeneca celor de peste 60 de ani şi urmează să hotărască ce vor face cele peste 2 milioane de persoane care au primit deja prima doză.


Corespondenţă din Madrid - Reporter: Annamaria Damian: Ministrul sănătății, Carolina Darias, a spus că nu este clar încă ce măsură se va adopta pentru cei vaccinați cu prima doză de la AstraZeneca.


Carolina Darias: În privinţa celei de-a doua doze încă nu am luat nicio decizie. Așteptăm rezultatul unor studii care indică administrarea celei de-a doua doze cu alt vaccin, așa cum arată unele cercetări din Marea Britanie şi analizăm și posibilitatea de a nu mai administra a doua doză, deoarece, conform fişei tehnice de la AstraZeneca, eficiența vaccinului cu o singură doză este de 70%.

Spania a înregistrat până acum 12 cazuri de tromboze, majoritatea, femei cu vârste sub 55 de ani, conform RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI.


Etichete madridspania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live