Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Decembrie 2017
Vizualizari: 682
Comentează add

Procurorii militari susţin că, în urma administrării de probe în dosarul "Revoluţiei", concluzia anchetatorilor este că, în decembrie 1989 nu a existat vid de putere.

Concluzia anchetatorilor: în decembrie 1989 nu a existat vid de putere

radiojurnal

Utima Manifestatie Comunista organizata de regimul Ceausist si prima zi a Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Arhivă foto: Agerpres.

Procurorii militari susţin că, în urma administrării de probe în dosarul "Revoluţiei", concluzia anchetatorilor este că, în decembrie 1989 nu a existat vid de putere.

Anchetatorii spun că au fost identificate sursa sunetului cu efect de panică emis în timpul discursului lui Nicolae Ceauşescu din 21 decembrie 1989, precum şi împrejurările legate de fuga cuplului prezidenţial de pe clădirea Comitetului Central.

Marian Lazăr, procuror militar: "A fost stabilită componenţa comandamentului politico-militar care a preluat în timp foarte scurt, după fuga preşedintelui în exerciţiu, puterea totală în România, concluzionându-se, fără echivoc, faptul că în decembrie 1989 nu a existat vid de putere. Din probele administrate până în prezent de procurorii militari a reieşit: referitor la declanşarea şi executarea diversiunii militare începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989 că aceasta a fost cauza principală a numeroaselor decese, vătămări corporale şi distrugeri survenite. Cercetările au reliefat mecanismele dezinformărilor constante, având consecinţe deosebit de grave lansate prin intermediul TVR, Radiodifuziunii şi mijloacelor /../ de comunicaţii, astfel fiind instaurată la nivel naţional binecunoscuta psihoză teroristă. În legătură cu aceeaşi diversiune au fost obţinute date care demonstrează că, în anul 1987, Forţele Armate ale României au importat două tipuri de imitatoare de foc militare, respectiv imitatoare pentru armamentul de infanterie cu foc la gura ţevii şi imitatoare privind desantul de paraşutare".

Parchetul Militar mai informează că a fost clarificată succesiunea evenimentelor petrecute la unitatea militară din Târgovişte, unde s-a aflat cuplul Ceauşescu şi că, până la execuţia celor doi, au fost identificate 3 tentative de lichidare fizică a acestora.

Citiți aici comunicatul integral al Parchetului General.


Etichete revoluţieConcluzia anchetatorilorîn decembrie 1989 nu a existat vid de putere22 decembrie 1989parchetul militarprocuror marian lazarnicolae ceausescutvrradiodifuziuneatargovisteimitatoare de foc militaredosarul revolutiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live