Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Constanţa Comănici

28 Decembrie 2011
Vizualizari: 1835
Comentează add

Comentariu de Constanța Comănici

Concertele rock ale anului 2011 Concertele rock ale anului 2011 - Conține audio

constanta-comanici

Se spune adesea că suntem printre ultimii în tot felul de clasamente legate de oportunitățile de afaceri, de prețuri, de chiria pe metru pătrat... Un capitol care ne clasează, însă, pe primele locuri sau măcar în rândul țărilor civilizate, este cel care se referă la concerte sau spectacole!

Publicul românesc, asemeni celui britanic, german, francez... sau oricărui alt public din lume, are norocul de a se bucura de muzica unora dintre cei mai mari muzicieni ai lumii. Iar 2011 nu a făcut excepție de la regulă, după concertele lui Rolling Stones, Depeche Mode, AD/DC, Madonna sau alte nume mari ale muzicii contemporane, anul acesta a adus la București sau în alte orașe din țară artiști renumiți!

După un început de primăvară în care Enrico Macias sau Gipsy Kings au încântat iubitorii muzicii, luna mai a adus-o fanilor ritmurilor latino pe Shakira. Incendiara apariție a făcut să danseze în ploaie mii de oameni. Apoi au urmat cei de la Roxette.

Vara avea să înceapă în ritmurile balcanice ale lui Goran Bregovici, auzite la Timișoara, urmate de Sting, pentru a treia oară în România,  Scorpions, cu ceea ce a numit turneul de adio, sau Alice Cooper cu ritmurile sale de heavy metal. Sunt doar câțiva dintre artiștii care ne-au făcut să ne bucurăm de liberate câștigată acum 22 de ani.

Și, ca de obicei, iulie e… luna fierbinte! Skunk Anansie, Jamiroquai, Judas Priest, Whitesnake, Prodigy și formația pe care au așteptat-o fanii de ambele sexe: Bon Jovi!

Paul Van Dike a reușit să bucure fanii aflați pe o plajă de pe malul mării, în schimb, Amy Winehouse își amâna concertul programat pemtru luna august. Cei ce au iubit vocea cântăreței britanice nu au mai avut șansa de a o auzi, pt că aceasta a murit pe 23 iulie.

Brian Ferry a a interpretat atât piese de pe albumele sale solo, cât și piese din repertoriul legendarei trupe Roxy Music, iar trupa Scorpions, deși anunțase ultimul concert, în luna septembrie a revenit la Cluj-Napoca. Smokie, Jane Birkin, clasicii Salvatore Adamo sau Nana Mouskuri, au reînviat muzica de calitate. În schimb, Cesaria Evora, diva desculță, al cărei concert a fost amânat din motive de sănătate, nu va mai putea delecta publicul românesc. Ea a murit luna aceasta...

Și, pentru a îndepărta nota pesimistă din cântecele divei din Capul Verde,să ne gândim la viitor. 2012 aduce alte nume mari. Red Hot Chili Peppers, Justin Bieber, Bruce Springsteen şi Black Sabbath sunt printre artiştii ale căror nume sunt vehiculate, în presă şi pe site-urile de socializare. Și ar mai putea veni Michael Buble, Brian Adams sau rockerii de la Radiohead.

Așadar, nici în anul care vine, muzica de calitate nu ne va ocoli. Nu ne rămâne decât să cumpărăm biletele și să ne pregătim să cântăm și să dansăm, alături de artiștii pe care îi iubim!
 


Etichete Rolling StonesDepeche ModeAD/DCMadonnaEnrico MaciasGipsy KingsGoran BregoviciStingScorpionsAlice CooperJamiroquaiJudas PriestWhitesnakeProdigyRed Hot Chili PeppersJustin BieberBruce SpringsteenBlack Sabbath.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live